Waginus Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Świetne! Gdzie dokładnie znajduje się tutorial by wykonać taką oponę? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 oponka lepiej by wygladala jakby jak wymodelowac :) teraz jest srednio pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waginus Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Może gdyby wymodelowac oponę ręcznie to wyglądałaby lepiej...ale podajcie mi linka z tutorialem by zrobić taką z displacement map, ale nie bump czy też mesh. Bendę wdzięczny :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Ludzie nie popadajmy w jakies chore zapendy, dokładne wymodelowanie opony nie jest łatwe w poly i jest czasochłonne. kiedy zaś zastanowić się nad udziałem opon w scenie wydaje się ze jest to nonajmniej zbyteczne. Ja czestokroć ograniczam sie do bump i nik tego jeszcze nie zauważył :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Waginus --> http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=379157&postcount=80 zobacz także http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=27029 damus, w pełni się z tobą zgadzam, ale przy close-up'ach na koła porządny bierznik zawsze sie przyda ;]. na boku opony wystarczy bump. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waginus Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 You are the MAN Mentaller! Big thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 damusTO--> are you joking??, przeciez wymodelowanie bieznika to 1-2h spokojnego modelowania :) wiec bez przesady :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 eh jakiegoś tam bierznika tak, ale konkretnego nie zawsze. Taką planowałem wymodelować na potrzeby mojego projektu i puki co nie mam siły sie z tym użerać... ...jeśli wydłubiesz to w 2-3h chyle czoła ale śmie w to wadpić a mam na musli dokładne odwzorowanie żeby było jasne nie po łebkach cos na kształt. w autocadzie solidem zrobie to w 10-15 min poly w maxie hm sie okaże jak znów nabiore ochoty na starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 jak mi dasz widok z gory tego bieznika to wymodeluje :) no problem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Hehe jakby wszyscy producenci rozdawali takie rzuty to i ja bym tak nie narzekał, nie znalazłem takiego. a same poszukiwania trwały pare godzin ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkon Napisano 30 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2009 (edytowane) Witam Troche mnie tutaj nie bylo ale jakiś mc temu postanowilem zakonczyc to co dawno temu zacząłem tak więc ... Model robiłem prawie od początku. duzo sie przy tym nauczylem ;) Generalnie zamieszczam finalne rendery na ktorych poprzestane... powod takie poprawki są bardzo czasochłonne .. a najgorsze ze nie wiem kiedy przestac Ot zawsze jest cos .. co mozna poprawic ;) Mam nadzieję ze wam sie spodobają felge wybrałem sobie ze stronki ot .. .jaka mi sie podobała ;) A to już moja ;) A tymczasem zabieram sie za cos nowego .. :) Pozdrawiam!! Edytowane 30 Sierpień 2009 przez Darkon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolc Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 Oj byczo. Jedyne co mi się nie podoba to compositing. Przód sztucznie wyszedł. Ale tak to kawał dobrej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi