Korbol Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 Witam Popelnilem cos na ksztalt zippo. Renderowane mentalem. C&C more than welcome :) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 Bardzo fajne. Pierwsze wrażenie super. Nie ma się do czego przyczepić. Jak zrobiłeś płomień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korbol Posted March 24, 2006 Author Share Posted March 24, 2006 Siwy - Plomien to gradient+glow. Jakos nie mialem koncepcji zeby sie z nim bawic wiec wyszlo jak wyszlo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fargate Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 bardzo fajnie sie to prezentuje, jednak jest troszeczke za ciemno pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest obo Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 zpalniaczka bardzo fajna, fajny materiał ma :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Derfalon Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 oj ładne zippo wyszło. fajny płomień. chciłbym zobaczyć rendery w zbliżeniu... ale mam zachcianki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baldack Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 mi sie bardzo podoba,:) gdybym palil to bym chcial taka zapalniczke:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korbol Posted March 24, 2006 Author Share Posted March 24, 2006 Dzieki za komentarze. Jutro postaram sie zaprosic renderek w wiekszej rozdzialce, bo na tym to faktycznie niewiele widac, ale z braku czasu nic wiecej nie bylem w stanie wymeczyc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tweety Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 ładny materiał metalu. szkoda że nie ma na nim jakiegoś graweru. można prosić większy render? Link to comment Share on other sites More sharing options...
projector Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 to zdjęcie ! żartowałem, bardzo interesujaco wyszło Gratulacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belus Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 Plomien to gradient+glow. Jakos nie mialem koncepcji zeby sie z nim bawic wiec wyszlo jak wyszlo. A wyszło przednio! Płomień rządzi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutomash Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 bardzo fajna praca szkoda ze nie ma czegoś wiecej , oprocz samej zapalniczki mogles dac cos wiecej Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtdaddy Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 ładne :) daj większą rozdziałkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knysha Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 Oł ladnie - ciekawy plomien :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korbol Posted March 27, 2006 Author Share Posted March 27, 2006 Witam Wedle zyczenia zapodalem renderek w troche wiekszej rozdzialce. Jest w pierwszym posciku. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
*Sweet* Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 ładnie ci wyszło płomien też niezgorszy ta zapalniczka zawsze kojazy mi się z szklaną płapką... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ameras Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Prosze cie o dokładniejszy opis zrobienia płomienia. Model i render (jak dla mnie) przepiękny. BRAVO!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaras Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 brawo , ładnie się prezentuje - ogień fajnie wyszedł ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Kosiorek Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 ładne ale surowo troche-chodzi mi o to ze nie ma jakigos dodatkowego drobnego elementu ktory by jakos wzbogacil obraz; tak zeby móc "wybrac" na ktore elementy chcemy patrzec(np wieczne pióro moglo by to byc)a tak to wszystko jest ładne. Ps. juz chcialem pytac o plug do ognia-rewelka Link to comment Share on other sites More sharing options...
vv3k70r Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 bardzo ladne, ekhm ekhm, a czy plomien chodzi tez dynamicznie czy to tylko do zdjecia jest tak dobrze spasowany glow? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korbol Posted April 13, 2006 Author Share Posted April 13, 2006 Prosze cie o dokładniejszy opis zrobienia płomienia. Postaram sie przyblizyc troche to jak zrobilem plomien, aczkolwiek material jest dosyc skomplikowany gdyz byl on totalna improwizacja. Jak tak na niego patrze teraz to juz sam nie pamietam o co mi chodzilo. Z grubsza wyglada to tak: material standard slot diffuse - gradient, w kazdym z 3 slotow gradienta glow[lume], w ktorych to w slocie glow zaaplikowany jest edge[lume]. Reszta to ustawienia parametrow i zabawa zwyklymi kolorkami w surface materials. Potem zasadzasz caly ten gradient w opacity. Na koniec ostatni shaderek ktory to zowie sie glare, a zaprasza sie go do slotu output w camera shaders. Tak po krotce wyglada historia plomienia. Oczywiscie nie musze dodawac ze to tylko w mentalu takie cuda, jak juz zaznaczylem w 1 poscie. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts