zeet Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 Postać powstała przypadkiem jest rozwinięciem "buźki" którą umieściłem w speed painting.Jest to ćwiczenie w rysowaniu futra.Praca wykonana w PS + myszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 Są dobre momenty. Czasem na takich rzeczach filtr sharpen pomaga :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 24 Marzec 2006 Autor Share Napisano 24 Marzec 2006 po filtrze sharpen ,wyglądał jak namalowany popsutym aerografem niestety więc dałem sobie spokój z wyostrzaniem :) dzięki za uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 rysowanie glowek z profilu raczej nie ma sensu =] A z tym rysowaniem i uczeniem sie rysowania konkretnych rzeczy to tez IMO rzecz zbedna - wszystko przyjdzie z czasem. Ucz sie fotoszopa i jego obslugi, a pozniej problemy ktore masz dzisiaj stana sie pestka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 ...a pewnego pięknego dnia natrafisz na problem "chcę namalować korę na drzewie, cholera jak to zrobić" :D Możesz jeszcze pożłobić to furo maleńkim pędzlem typu włosy. Powinno to dać nieco grubości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 uzyj twardego pedzla na futrze zblizonym do krawedzi - dodaj nieco "wyraznych", grubych wlosow, bedzie ciekawiej (szczegolnie chodzi mi o brode) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 24 Marzec 2006 Autor Share Napisano 24 Marzec 2006 Ćwicząc na tym rysunku nie uczyłem się samego rysunku ,tylko obsługi PShopa i machania myszą z jako takim wyczuciem. Co do profilu ,nie ma dla mnie większego znaczenia czy rysuję anface,profil,półprofil.W tym rysunku znaczenie miało futerko nie buźka. Nie miałem ochoty na rysowanie kotka lub pieska,no to maznąłem "Toto":). Co do rozmycia obrazu to chciałbym uzyskac efekt ostrości ale bez użycia filtrów ,modelowanie brushem,kolorem,cieniowaniem. Ale to kwestia opanowania programu. Dzięki za uwagi panowie.Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrodoK Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 dobre, tylko miejscami niezbyt ostre..ćwiczenia z myszką na pewną są przydatne, ale może już czas zainwestować w choćby najtańszy tablet.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 nie wolno mowic "Najtanszy tablet" bo ktos (jak ja dawniej ;/) pentagrama kupi!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 25 Marzec 2006 Autor Share Napisano 25 Marzec 2006 Naniosłem poprawki zgodnie z sugestiami,powoli dostaję alergii na futro :) Dołączam też skrót etapów przez jakie przechodził ten obrazek i gdzie się zatrzymałem.Dzięki za wypowiedzi. ps.Tablet jest w planach ,ale musiał bym go przetestować przed zakupem a nie po :) [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi