dream_arts Napisano 24 Marzec 2006 Napisano 24 Marzec 2006 Mam pytanie czy ktoś z was może wie jak nazywa się narzędzie dzieki któremu można np jak nam w danym miejscu potrzeba dorysować siatke a inne do jej wycinania zgóry dzięki :)
JunioR Napisano 24 Marzec 2006 Napisano 24 Marzec 2006 nie jestem pewien ale domyslam sie ze chodzi tu o cut, a co do tego wycinania to tez nie wiem ale moze remove.
JunioR Napisano 24 Marzec 2006 Napisano 24 Marzec 2006 hahah ale CUT jako dodawanie liń siatki ale moze chodzi ci o zagęszczanie siatki to smoot lub turbosmoot
Marcin Napisano 24 Marzec 2006 Napisano 24 Marzec 2006 w editable poly masz quick slice (taki przycisk) i jak przelaczysz editable poly na "edge" to mozesz usunąć krawędzie za pomocą "remove" (ale nie usuną sie vertexy, ale je mozesz usunąć za pomocą weld i target weld) wszystkie pomoce naukowe masz w helpie maxa (tam masz wyszukiwarke i wpisując dane haslo znajdziesz wszystko o danym narzędziu)
dream_arts Napisano 24 Marzec 2006 Autor Napisano 24 Marzec 2006 EDIT :Ale trzeba znać nazwe danego narzędzia bo jednak 3d studio ma sporo funkcji :P Naczy tak mamy jakiś obiekt juz prawie gotowy ale zapomnieliśmy że mamy zrobić jakąś rzecz w nim no i w tym miejsc brakuje nam akurat siatki i chodzi o narzędzie którym można ją tam dodać lub dorysować co widziałem kiedys w jakim tutorialu ale nie pamietam nazwy tego narzędzia :P
Hynol Napisano 24 Marzec 2006 Napisano 24 Marzec 2006 screen poprosimy z dorysowanymi "dodatkami" - tak będzie najprościej.
Rekomendowane odpowiedzi