Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak w tytule . Mój prywatny kibel - pierwsze szkice. Wlaśnie jestem przed remontem kibla i wymyślam co tu zrobić . I oto pierwsze efekty . Nie jestem architektem , więc chętnie wysłucham opini ludzi z branży . Render jeszcze powalony więc nie ma co krytykować . Bardziej chodzi mi o opinie samego wyglądu , kolorystyki .

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Krany już kupiłem . Średniej klasy , ale wygląd mi się podobał i w miarę przystępna cena DEANTE CUBIC

Napisano

widać, że prywatny :) Żona juz do tych wyższych półek nie sięgnie ...

Ogolnie sie podoba, ale mimo tylu świateł jakoś tak zimno/ponuro

Napisano

Deante ponoc sa wporzo. Tak słyszałem od typów w castoramie..

Troche mi sie blat nie podoba do końca.. taki urwany po prawej stronie..

Troche tez smutnawo.. Mimo ciepłego drewna szarość dominuje i niestety lekko przytłacza... może biały zamiast kremowego na ścianie i czarny blat?

Aha.. Dlaczego lustro i kolor na ścianie się mijają? (chodzi mi o krawędzie)

Napisano

Sprawdż w warunkach technicznych minimalne wymiary kabiny natrysku. Wydaje mi się,ż e u Ciebie nie spełniają one tego warunku.

Napisano

Hmm... śmiesznie ta pralka wyszła :D - tu takie kwadraciki, drewienko, szkło, odcienie szarości a w kącie prala plastikowa :D:D

nie chcesz tego ukryć :D?

Napisano

:) nie podoba mi sie mapowanie "okienka" w pralce. a pozatym to git

Napisano

Osobiscie wole cieplejsze barwy w lazience... w Twojej moze byc troche chlodno :)

Prysznic zamknalbym drzwiami (oczywiscie kabinowymi) zeby jednak nie zalewac calej lazienki i przesunal zarowki z nad glowy poza kabine.

Tak jak zauwazyl Maceo, postawilbym scianke drewniana robiac wneke na pralke

reszta git

pozdr.

Napisano
  • Autor

Praleczka to zaokrąglony prostopadłościan z wrzuconą mapką pralki jaką mam i jaką znalazłem w necie - ale to szkic więc się nie chrzaniłem na razie z tym detalem . Faktycznie pasowała by pewnie inna , ale taką kupiłem . I tak jak widze i liczę to z pralą i resztaą to z 10 000 zł utopię w tym kiblu .

O k....cze , trza się brać do roboty i szmalec zarabiać :)).

Wymiary prysznica z "linijką" 93 cm , a ja raczej do overweight peopple nie należę , A dziołcha też mi Jabby nie przypomina . Drzwiczek w prysznicu raczej nie będzie , ale zasłonka to pewnie tak .

HUNTER "coś o żonie " Taka niska to nie jest - 1,72 cm to sięgnie do tych półek :)

Z elementów drewnianych do mam już założone drzwi , jasny dąb typu Quattro , w naturalnej okleinie dębowej , klamka prosta z stali szczotkowanej .

Szyby mocno piaskowane - więc sprawdzane nic nie widac /jakby ktoś miał wątpliwości/ jedynie jak się zbliży na odległość 10 15 cm od drzwi to widac cień .

Ale zrobiłem takie , bo takie mi się podobały , a z 2 płycinami pełnymi "rzeźvionymi" wyglądały ciężko i beznadziejnie , tak sp... drzwi. Foty dzrwiczek zamieszczam poniżej

Napisano
  • Autor

Umywalkę to jeszcze w przyzwoitej cenie znalazłem Koła, jakieś 700 zł , po ostrym czarowaniu Pani sprzedawczyni . I to był najtańsza 60 cm umywalka , ceramiczna w takim kształcie .

Wlazłem raz do jednego sklepu i widzę , jest umywala taką jak chciałem . Mówię dam z 500 zł bo nachodziłem się i nic lepszego nie znalazłem . Pytam się sprzedawcy ile , a on ... no po przecenie , bo kolekcja się zmienia , jak dla Pana to z ... 4000 zł , A ja tylko O Jezu... i tyle mnie widzieli :) .

Napisano

Siemka, mi sie ogolnie podoba. Moze ten zolty fragment sciany zamienil bym na kolor bialy jak na suficie. Czemu umywalka lekko wystaje ponad polezckami po boku? POzdrawiam:)

Napisano

...dziiiiiwne to... Chcesz wpadać co rano w głęboką deprechę? Przy tych kolorach masz to jak w banku. Półka - wygięty profil- pod umywalką dość przysadzista, ogólnie wszystko jest bardzo kanciaste i sprawia mało przytulne (takie założenie, w końcu to łazienka) wrażenie. Zastanów się, czy aby na pewno, taką łazienkę chcesz rano i wieczorem (przynajmnie) odwiedzać...(?) Na temat materiałów i renderingu cichosza, bo jak sam powiedziałeś, to dopiero szkic... Pozdr!