Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wymyślony na poczekaniu projekt, na początku miałem go rewnderować mental-rayem. Później zdecydowałem się na v-ray.

Postanowiłem już ją skończyć. Jest to moja pierwsza wizka.

final7ev.jpg

yy26hx.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

podłoga jakaś przepalona, na pierwszym renderze swiatło sztuczne ma złą temperaturę - z takich swietlowek idzie zimniejsze swiatlo, wersja dzienna nie uwzgladnia swiatla nieba...

Napisano

Sampling wyszedł na jednym i drugim, ale w zamkniętym strasznie rzuca się w oczy.

A tak ogólnie, to całkiem miło.

pozdrawiam

Napisano

No z czasem to przesadziłeś 3 godz.? Na taką scenę (z paroma płaszczyznami) to daję nie wiecej niz 1 godz. (he he przynajmniej w Krayu)

Drugi render zdecydowanie lepszy ale słabe samplowanie (sporo artefaktów)

Mocno odstające listwy przypodłogowe. Wydaje mi się że zbyt wysoki poziom GAMMA.

Pomysł mi sie podoba (dobra scena do szybkich testów)

Chyba zrobię coś podobnego.... Pozdr.

PS

jak na pierwsza wizkę R E W E L A C J A.

Napisano

Dzięki za komenty. Ta scena była tylko dla ćwiczeń, dlatego nie uważałem na wszystkie szczegóły. Teraz spróbóje czegoś większego; postaram się stworzyć swój pokój. Czas renderingu żeczywiście duży... sam nie wiem czemu.

komputer mam niezły. Może to przez to że tylko 512 ramu? Albo przez ustawienia rendera?

Nie wiem czego lepiej używać w GI. Czym różni się photon map od irradiance map, Quasi-monte Carlo i light cache?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności