Szyna07 Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Przejde od razu do rzeczy zrobiłem se domek i animacje (kamera sie kręci wokół domka) i moje pytanko czy można jakoś zapisać animacje klatke po klatce ale zeby utworzyły mi sie pliki jpg np. animacja ma 100klatek to w folderze zapisze sie mi 100 obrazków jpg. Klatka po klatce czytak mozna zrobić a jak tak to jak mam to zapisać
javor Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 F10 > render output > files > i wpisujesz np 001.jpg > render
vv3k70r Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 dokladnie, w opcji render wpisujesz jaki sekwens klatek renderujesz i nadajesz nazwe w pliku wyjsciowym, teraz render zrobi klatke po klatce i doda do nazwy numer porzadkowy, tylko na kiego czorta to robic? bo wydaje mi sie ze chcesz podlubac przy postrprodukcji i kombinujesz w dobra strone, ale to zalezy co chcesz z tym pozniej robic :) czasem moze sie obejsc bez tego :) najczesciej sie daje :)
SWRSC Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 render to pliku klatak po klatce to najbardziej optymalne rozwiązanie z wielu przyczyn. Choćby z takie, ze gdy w taki sposob renderujemy, to przy awari nie tracimy calej animacji. Dodatkowo mamy pozniej wieksza kontrole nad klatkami, predkoscia animacji itp.
Jaros Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Ale jak tak renderujesz, to ja bym się od jpeg'a trzymał z daleka, ze względu na kompresję.
Szyna07 Napisano 27 Marzec 2006 Autor Napisano 27 Marzec 2006 zeby to jakoś wyglądało to moze PNG- format?? Co radzicie?? a i dzieki z pomoc !!
Kosmoski Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 tga, albo tiff - jak renderujesz do jpg to komp narzuca kompresje, potem jak byś znowu składał filmik np na premierce to program znowu narzuci kompreche i traci sie 2 razy na jakości filmu
Rekomendowane odpowiedzi