Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam was szanowni uzytkownicy. jestem tutaj swiezynka, ale obserwowalem forum od dluzszego czasu. teraz przejde do tego co jest istotne..

ostatnimi czasy staram sie rozgryzc metode splajnow. do tej pory wydawalo mi sie, ze idzie mi calkiem dobrze, ale. no wlasnie. na ponizszych screenach zobaczycie moj problem. staram sie uzyskac efekt schodow taki jak na drugim screenie. wykonalem to dokladnie ta sama metoda (ba, to jest nawet ta sama siatka, tylko gora i dol). jak widac w jednej czesci sie chrzani. co to moze byc? jezeli ten problem zostal gdzies tutaj opisany, to bardzo przepraszam. zjedzcie mnie jak psa :) mimo wszystko pozdrawiam i licze na pomoc.

blad3.jpg

a tutaj jeszcze siatka blednej powierzchni:

blad4.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 841
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witamy...i nikt Cię tu bez powodu nie zjedzie, a to powod nie jest...:)

Wygląda na kaszane ze smothem...w sekcji smothing goups odznacz wszystkie cyferki, możlwie także że nie równo leżą ze sobą te okręgi...

Napisano
  • Autor

no wlasnie w splajnach nie ma sekcji smoothing groups (przynajmniej ja tutaj jej nie widze) poza tym oba obrazki (udane schody i bledne schody) to ten sam obiekt na tych samych ustawieniach. smooth by chyba popsul calosc. wszystkie okregi leza rowno ze soba. dla mnie to jest zagadka. dzieki i czekam na dalsze propozycje :)

Napisano
  • Autor

hkropinski, znam poly i znam extrude. ten obiekt mozna wykonac na rozne sposoby. ale nie chodzi mi o wykonanie obiektu. chodzi mi o opanowanie splajnow.

Lucas, nic nie daje :(

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności