Derfalon Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Moja pierwsza praca która mi sie podoba. Kombinowałem troszke bo model robiony w CATII, przerzucony PolyTransem do 3ds max 8. Tam robiona była reszta. Renderer to mental ray. Oświelenie mapą HDRI. Na koniec postprodukcja w Photoshopie. Niestety kompresja do jpg troszke namieszała. Oryginalny render miałem w 1024x1600 w tiffie. czekam na komentarze (prosze o wyrozumiałość bo to pierwsza pracka). Pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 stosunkowo ciekawie, pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 ładne jak wyciąłeś napis ? (boolean) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derfalon Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Napis to nie 3d. Robiony w Photoshopie na końcu żeby złamać troszke gładkość stali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3de Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 pracka fajna, skoro zrobiłeś ten napis w photoshopie to gratuluje - wugląda na boola pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Nie podoba mi się tekstura drewna i troszeczkę shaderek tego noża. Poza tym, całkiem fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 napis niezły :) .. tylko nożyk jakby się bardziej błyszczał. Fajna hdri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Ja bym dodał mały fallow i blur na kuli i zmniejszył ten mocny cień pod nią. Metal na ostrzu powinien być wyraźniejszy, ostrzejszy (wiecej koloru czarnego na nim, moż opcja "reflection only sfer" by pomogła+dobra mapka odbić+mały blur) Podaj czas renderingu jak mozesz.... Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 nie pasuje mi tak kula po co ona tam jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Drewno ci wogóle nie wyszło. i Troszkę ta stal za bardzo odbija. Mogłeś dać jakieś scraches albo coś. No a napisik rzeczywiście ładny, ładny. No ale jak na pierwszy taz to superancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derfalon Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Kula jest tam z 2 powodów. Po pierwsze podpiera nóż a po drugie jej barwa łamie błękit tła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derfalon Napisano 9 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2006 W ramach odświezenia tematu: Trochę nad tym chyba przysiądę i zrobie renderek w vrayu i zobaczymy co wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 No drewnianą rączka nie wyszła, ale mogłeś jakiegoś bumpa z mapą tego drewna przerobioną w photoshopie i byłoby git:) I jescze brak refletcion w nożu powinien byc skoro to metal, co nie?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi