Napisano 5 Kwiecień 200619 l Witam Mam problem z gładkim scaleniem 2 obiektów (np: kula i cylinder). Zależy mi na tym by zamienić je w jeden obiekt, BEZ OSTRYCH ZAŁAMAŃ. z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Mod: Umieszczaj twoje wątki w stosownych działach, Archiwum speed modelingu nie jest miejscem na takie pytania. Wątek przeniesiony
Napisano 5 Kwiecień 200619 l kula i cylinder się gładko nie scalają ;). Można sprobować zaznaczyć polygony łączenia i użyć funkcji bridge jeżeli siatki na siebie nie zachodzą. Można połączyć je booleanem, naprawić powstałą siatke i użyć chamfera na krawędzi łączenia. Wyżej wymienione sposoby mają jeszcze wiele kombinacji i odpowiedź która z nich jest właściwa jest związana z kształtem scalanych siatek. Bez screena więcej nie pomoge.
Napisano 5 Kwiecień 200619 l scal je tak jak potrafisz i daj im smootha na 32, ale cudow nie bedzie mysle ze latwiej bedzie Ci wyciagnac z kulki cylinder :)
Napisano 5 Kwiecień 200619 l z cylindra extruduj polygony i tyko na nie daj smootha to bedziesz mial gladko
Napisano 10 Kwiecień 200619 l Tak właściwie to ja nie wiem co chcesz zrobić? Ale podejrzewam, że chcesz zrobić coś w rodzaju 'rurki' zwężającej się. Wszystkie wersje maxa powyżej 7 mają 'bridge'. Edit.poly>edit poligons>bridge. Wstaw więcaj niż 1 segment i taper ujemny i będzie chyba git:)
Napisano 10 Kwiecień 200619 l Pisząc 'wszystkie maxy powyżej 7' miałem na myśli: wszystkie maxy od 7 w górę włącznie :D hehe
Napisano 10 Kwiecień 200619 l albo na froncie obrysuj linia tak jak chcesz ("s" na klawiaturze pomaga) i lathe