Gość Fox3886 Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 witam all, mam klopoty w 3ds 7. 1. UI jest jakies dziwne, mimo wczytania innych widokow, 2. Ikonki na pasku są bez koloru, są duzo mniejsze, 3. Pole gdzie zmienia sie kolory obiektu jest w 2/3 czarne a w 1/3 białe... 4. Przy renderingach kolory/tekstury są masakryczne jaskrawe, 5. Przy rednerungu z opcją Global Illimunation w oknie rednera pozostaje pustka, nawet po zakonczeniu procesu, Przeinstalowalem maxa - bez skutku. Zmieniałem opcje customize - bez zmian. Kombinowalem ze zmianą egine'u odpalającego maxa - ... ktos mial podobnie? wiecie co sie dzieje? wrzucam kilka screenow --> P.S. - pracuje w maxie od prawie 3 lat, a to sie zdarzylo po raz pierwszy wczoraj... P.S.2 - mam tydzien na wykonanie projektu w maxie :/... totez baaardzo was prosze o fachowe porady co jak, gdzie, z czym itp :P pzdr
hcpiter Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 Może jakąs wersje masz lewą ? Probowałes innej, albo kiedys juz z niej kozystałes i było dobrze ? Usunięcie niczego nie da najlepiej w reg troszke powywalać:D
Gość HakerPL Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 heeh to tzeba chyba robic print-screeny z viewportów :D
piotrek Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 To ikonki to na pewno sprawka ustaiweń - masz właczone small icons albo coś takiego - poszukaj w opcjach.
Gość Fox3886 Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 hcpiter3d --> tą wersje mam od bodaj pol roku i sprawowala sie perfekcjnie. schody zaczely sie wczoraj. co z tym rederingiem..?
Hindus Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 1.skasuj plik maxa odp. za utrzymywanie ustawien wszystko wróci do normy. 2.odnosnie wygladu to moze masz cos z sterownikami/directem 3.jak naprawde ci zalezy i nie znajdziesz solucji to formatuj.
JohnZi Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 daj przywracanie systemy sprzed paru dni, czasami cos takiego pomaga;]
Gość Fox3886 Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 yeap, przywrocilem system i jest cacy ;) thx wszystkim za angaż ;]
vv3k70r Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 a tak na serio to miales wysypane sterowniki virtualne windy, czesty przypadek, winda tak ma,
Rekomendowane odpowiedzi