Napisano 6 Kwiecień 200618 l Witam, szukalem ale nie znalazlem. 1. jak mozna tworzyc wlasne biblioteki modeli w max'ie (cos jak AEC w max6) 2. czy jest mozliwosc zainstalowania jakiegos pluginu w max'ie ktory pozwala na podglad wybranego obiektu w scenie/pliku z ktorego chcemy cos dolaczyc do aktualnej sceny, chodzi mi o dolaczanie/importowanie pojedynczych obiektow czesto nie znam nazwy obiektu ktory chce dolaczyc albo jej nie pamietam. W pelni zadowoli mnie tez program w ktorym mozna przeglac sceny i pojedyncze obiekty w scenie i obsluguje system DragAndDrop. z gory dzieki za wszelka pomoc...
Napisano 27 Lipiec 201014 l Witam, chciałem odświeżyć pytanie- widziałem ostatnio, tylko ni chu chu nie mogę znaleźć tego, plugin do tworzenia bibliotek własnych modeli, z miniaturami wyświetlanymi bezpośrednio w maxie. Jeśli ktoś kojarzy o czym piszę, to prosze o nazwę, albo o link.
Napisano 27 Lipiec 201014 l To co napisał Piotruss85 to raz, a druga rzecz, że max ma cośtakiego, jak asset browser, który pozwala w przyjemny sposób na przeglądanie plików, i przeciąganie ich do naszej sceny. Command panel->ostatnia zakładka->asset browser Wersja płatna, ale za to z przydatnymi opcjami: http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/hcg-asset-browser-pro Sz.
Napisano 27 Lipiec 201014 l pressenter a morze wiesz bo kiedyś miałem że że były miniaturki w explorerze wina tylko nie pamiętam czy to był plug czy coś ustawione w max-się
Napisano 27 Lipiec 201014 l Wiem, że z tym duże problemy są, u mnie generalnie również to nie działa, chociaż kiedyś to miałem. Pogooglaj troszkę, dużo na ten temat jest, również jakieś pliki edytujące rejestr Windowsa, bo to najprawdopodobniej jego wina. http://www.scriptspot.com/forums/3ds-max/scripts-wanted/max-thumbnail Sz.
Napisano 27 Lipiec 201014 l Tak już czytałem i niestety trzeba obejść się bez tego bo mam win7 x64 no ale cóż do życia nie jest to nie zbędne.
Napisano 28 Lipiec 201014 l dzięki wielkie za pomoc, widzę że asset browser w zupełności powinien wystarczyć - wiedziałem że w tej zakładce jest wiele przydatnych rzeczy, tylko trzeba zacząć rozeznanie w nich ;-)