t0m3k Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Witam, szukalem ale nie znalazlem. 1. jak mozna tworzyc wlasne biblioteki modeli w max'ie (cos jak AEC w max6) 2. czy jest mozliwosc zainstalowania jakiegos pluginu w max'ie ktory pozwala na podglad wybranego obiektu w scenie/pliku z ktorego chcemy cos dolaczyc do aktualnej sceny, chodzi mi o dolaczanie/importowanie pojedynczych obiektow czesto nie znam nazwy obiektu ktory chce dolaczyc albo jej nie pamietam. W pelni zadowoli mnie tez program w ktorym mozna przeglac sceny i pojedyncze obiekty w scenie i obsluguje system DragAndDrop. z gory dzieki za wszelka pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcev Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Witam, chciałem odświeżyć pytanie- widziałem ostatnio, tylko ni chu chu nie mogę znaleźć tego, plugin do tworzenia bibliotek własnych modeli, z miniaturami wyświetlanymi bezpośrednio w maxie. Jeśli ktoś kojarzy o czym piszę, to prosze o nazwę, albo o link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotruss85 Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 customize/perefence/file i tam zaznacz save viewport thumbnail image Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 To co napisał Piotruss85 to raz, a druga rzecz, że max ma cośtakiego, jak asset browser, który pozwala w przyjemny sposób na przeglądanie plików, i przeciąganie ich do naszej sceny. Command panel->ostatnia zakładka->asset browser Wersja płatna, ale za to z przydatnymi opcjami: http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/hcg-asset-browser-pro Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotruss85 Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 pressenter a morze wiesz bo kiedyś miałem że że były miniaturki w explorerze wina tylko nie pamiętam czy to był plug czy coś ustawione w max-się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Wiem, że z tym duże problemy są, u mnie generalnie również to nie działa, chociaż kiedyś to miałem. Pogooglaj troszkę, dużo na ten temat jest, również jakieś pliki edytujące rejestr Windowsa, bo to najprawdopodobniej jego wina. http://www.scriptspot.com/forums/3ds-max/scripts-wanted/max-thumbnail Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotruss85 Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Tak już czytałem i niestety trzeba obejść się bez tego bo mam win7 x64 no ale cóż do życia nie jest to nie zbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcev Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 dzięki wielkie za pomoc, widzę że asset browser w zupełności powinien wystarczyć - wiedziałem że w tej zakładce jest wiele przydatnych rzeczy, tylko trzeba zacząć rozeznanie w nich ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi