Napisano 7 Kwiecień 200619 l Nie wiedziałem gdzie dać tego temata bo każdy dział jest dla poważnych rzeczy a nie głupot ale zaryzykuje. No więc jestem noobkiem i od niedawna mam 3d maxia i się go uczę i nie wiem jak założyć własną teksturkę na obiekt. Chodzi mi o to że mam teksture w bmp czy tam jpg czy innym formacie i chcę to z dysku wrzucić na obiekcik. Tak wogóle to chciałbym nauczyć się innych rzeczy więc jeśli ktoś miałby trochę czasu pomóc mi na GG to byłbym wdzięczny.
Napisano 7 Kwiecień 200619 l co do tej textury to klikasz na przycisk diffuse z listy wybierasz bmp no i bierzesz sobie texture z dysku i to wszystko, juz wyprzedze fakty i napisze jak zrobic aby textura była widoczna w viewporcie na obiekcie to po wybraniu juz textury bedzie taki niebiesko-biały kwadracik ( show map in viewport ) i gotowe. a co do nauki to tak jak xeav napisał, tutoriale, help i co tam sie jeszcze da :] pozdr.
Napisano 7 Kwiecień 200619 l A tak żeby było ładnie zobrazowane :) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21725 Polecam lekturę całego FAQ. Pozdrawiam