Napisano 15 Kwiecień 200618 l Dobra troche takie lamerskie pytanko bo chodzi o to zeby zgrac filmik z DVD ale bez zadnej kompresji najlepiej czy zeby sie nadawal pozniej do montazu.. Troche naszukalem i ogolnie mowiac programiki do ripowania oferuja tylko formaty VCD i ewentualnie Divx albo xvid
Napisano 16 Kwiecień 200618 l Ja zazwyczaj robiłem tak: Przegraj plik .vob na dysk i zmień rozszerzenie na .mpg wrzuć do Premiere Pro (nie wiem czy na starszych to zje),a z tamtąd na jaki format ci się podoba. Generalnie DVD to mpg2 więc po imporcie i wypluciu z premiery nic nie tracisz.
Napisano 19 Kwiecień 200618 l Autor Cholera...nawet nie pomyslalem o tym, ze wystarczy zmienic rozszerzenie. A ja kombinowalem z milionami programikow zeby przegrac do mpg2 czysty strumien. Ehh no coz hyhy, sprobuje nastepnym razem bo zrobilem to w inny sposob. Ale dzieki dzieki. Ps. Canopus Procoder sluzy jako AVI i inne - do DVD
Napisano 19 Kwiecień 200618 l Ps. Canopus Procoder sluzy jako AVI i inne - do DVD I w odwrotna strone rowniez