Napisano 19 Kwiecień 200618 l Pierwszy wpis i od razu prosze o pomoc, wybaczcie. problem: Niewiem o co chodzi - prubowałem już kilku rozwiązan /przede wszystkim z pamiecia i formatami pliku/ ale podczas renderowania animacji /mov/ avi/ w okolicach 11-16 klatki max staje i zawiesza kompa na amen :) animacja 600x600 trzeba resetowac! podobniez dziej sie przy renderowaniu do plikow o wymiarach wiekszych niz 2000px * cos tam ... /max v6/ brazil / 1024 Mb ram /rodeon 9600 pro 256 Mb ram/ spore dyski twarde ktokolwiek mial z czyms takim do czynienia ?
Napisano 19 Kwiecień 200618 l Wygląda, jakby komputer po prostunie wyrabiał, ale przy twoim sprzęcie to raczej dziwne. A może rozmiar pliku stronnicowania masz za mały?
Napisano 19 Kwiecień 200618 l procedura: videopost: input event-camera z ktorej krecisz, interwal klatek - wsyzstkie render do pliku, jpg jak padnie, sprawdzasz na ktorej, wpåisujesz ja w videopost jako interwal od-do konca i tak do bolu w katalogu z obrazkami pojawi si eplik .ifl albo cos takiego po otwarciu w notepadzie jest tam lista plikow wtedy tworzysz reset, i dajesz videopost input- ten plik, output-plik video gra i buc, owce tucy :P
Napisano 19 Kwiecień 200618 l zapisuj do .mov i konwertuj na avi. z mov na pewno bedzie dzialac, pozdr
Napisano 19 Kwiecień 200618 l Dzieki! Niestety zawiesza sie nawet przy sekwencji jpgow ... Nic .. porenderuje z resteartami,... i przeinstaluje system bo i tak musze. Zobaczymy ... mi sie wydaje ze to wina jakiegos oprogramowania ev sterownikow . /renderuje z brazila/ a ze zwyklego ..renderera chyba tak sie nie robi musze to sprawdzic ... ? dam znac ... jak dojde co jest wina pozdr.
Napisano 19 Kwiecień 200618 l hkropinski: format pliku nie ma wplywu zawiesza przy kazdym ... jak robi sekwencjie a teraz to juz nawet na5 klatce sie muli ... najgorsze ze MUSZE cos zrobic na jutro :)
Napisano 19 Kwiecień 200618 l jeszcze wylacz stronicowanie ale mysle ze masz kupe syfu dzialajacego w tle
Napisano 19 Kwiecień 200618 l hmmm to ja juz niewiem... po prostu u mnie bylo tak ze przy renderingu do avi wyskakiwal error i wywalalo mnie z maxa a przy renderingu do mov bylo ok. no ale u mnie klopot byl przy odpaleniu rendera a u ciebie w czasie renderingu... chyba najleprzy bedzie reinstal, pozdrawiam
Napisano 19 Kwiecień 200618 l muisz patcha zapodac do katalogu maxa ... i aviki beda Ci hulaly :) znalazlem na tym forum yeah ! jeszcze wylacz stronicowanie ... w Windzie ?!! oj to niejest dobry pomysl?