Napisano 19 Kwiecień 200618 l Videotutorial pokazujący tworzenie sukienki (mayacloth) w programie Autodesk Maya. CLOTH: DRESS QUICKTIME 11 MB http://www.xeav.net/
Napisano 21 Kwiecień 200618 l a zrób tutek do ubranka z kołnierzem typu słowacki który opada na ubranie ja męczyłem sie z tym 2 dni i nic nie wyszło ;-(
Napisano 21 Kwiecień 200618 l 1 2 3 4 chodzi o stojacy kolnierz:P... jak Cantona:D [+] tak tylko jak dochodzi do symulaci to kolniez opada na ubranie a nie "stoji"!!!
Napisano 21 Kwiecień 200618 l no a czego tu nie rozumiec modeling jak modeling - nic trudnego tu nie widać :]
Napisano 21 Kwiecień 200618 l Autor to chyba kwestia odpowiedniego ułożenia krzywych, później dołączenia jako łatki z odpowiednią wartością shtifness lbu po prostu modeling ja mówi Hindus :> [+] tak tylko jak dochodzi do symulaci to kolniez opada na ubranie a nie "stoji"!!! może będzie stał poprzez nie dopuszczenie grawitacji i zwiększenie klatek relax z 5 do np 100?
Napisano 21 Kwiecień 200618 l bo sie zachowujecie jak :) niektóre rzeczy jest prosciej zrobic niż sie mogło by wydawac - gdzies na necie jest tutek do majki odnosnie modelingu postaci własnie z czyms podchodzącym pod ten badziew wsytający koło szyji - nie dokładnie ale mysle ze ten sam sposób był by dobry , jak znajde to podrzuce link.
Napisano 21 Kwiecień 200618 l pod maxa 8 tez jest cloth (modyfikator), byl na glownej stronie autodesku opis jak to dziala :) a dziala bardzo fajnie :D pozdro