Jaskier Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 Taki oto warehouse sobie dłubie w maxie. Proszę o komentarze. Mam jedno pytanie, otóż chciałem te (nie za ciekawe) schody zamienić na hmmm jakto ująć... jakby usyp z takiego mokrego brązowego piachu i na nim chaotycznie ułożone jakby stopnie schodów (takie same krawężniki prostokątne) i tu nie wiem jak to zrobić... szczególnie ten piasek. Wszelkie sugestie mile widziane :).
siwy Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 Strasznie to wygląda. Może popracuj troche z podręcznikiem bo aż oczy bolą jak się na to patrzy. A na forum z konkretnym pytaniem, teraz ciężko coś doradzić. Wygląda to jak jakiś żąrt.
LHT Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 nie da się ukryć bo jest "czarno na białym", gołym okiem widać, nie ma co się kłamać, że krawężniki na piasku to najmniejszy problem..., daj śrubokręt może zrób użytek z lampek maxowych na początek i cienie zafajkuj później dodaj textury choćby prowizoryczne i na koniec jakąś perspektywe ciekawą ustaw. http://www.tutorialized.com/tutorials/3DS-MAX/1 nie przeglądałem zawartości ale na początek to i tak zanadto pozdrawiam
piksar Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 przypomiały mi się poczatki jeszcze w 3D Studio dla Dos kawał drogi przed tobą. a tak pozatym pomijając to co napisali powyzej (oczywiste bledy) to co z tą barierką, i ze schodami, dodatkowo złe proporcje - powodzenia
hkropinski Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 noo teraz jest slabo, ale jak bedziesz duzo cwiczyl i przerabial tutoriale to za kilka miesiecy bedzie znacznie lepiej... moje poczatki nie byly leprze:/ pozdr
Jaskier Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Napisano 28 Kwiecień 2006 Poprawiłem kilka rzeczy: Jednak, gdy otwieram ten plik pojawia się coś dziwnego: ...ciekaw jestem, czy bede mógł dokończyć jeszcze co nieco w tej scenie...
hawrok Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 w folderze autoback popatrz, powinny byc tam pliki z twoja praca :)
Jaskier Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Napisano 28 Kwiecień 2006 No nic jednak nie odzyskam... w folderze autoback mam trzy pliki kolejno numerowane (Autobak.MAX) ale każdy z nich jest pusty. Więc poczekam na Wasze rady, a zaczynając od początku poprawie co jest nie tak.
piksar Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 scena wyglada lepiej ale schody, barierka na schodach do wymiany uzyj gotowych schodów z maxa, w zakradce create 3d objects wybierz z listy rozwijanej ? (nie pamietam nie mam tu maxa, ale jest opcja do robienia schodów) ten grunt na czym to wszystko stoi tez jakis pofalowany, czym renderowałeś, ze taki noise duży ?
Jaskier Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Napisano 28 Kwiecień 2006 Renderowałem Scanline'em ze światłem Skylight ze słabym cast shadows. Ok ja sie odezwe kiedy dojdę do tego momentu, bo jak na razie to widze, że czeka mnie kupa roboty.
hkropinski Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Poprawiłem kilka rzeczy: a nie latwiej napisać: "wlączylem skylighta"?? :D:D pozdr
Jaskier Napisano 30 Kwiecień 2006 Autor Napisano 30 Kwiecień 2006 hkropinski: może i łatwiej ;) Zacząłem od początku, ze względu na brak czasu wrzucam tylko takie coś (płyty chodnikowe wbite w piasek i do tego pokraczne drewniane poręcze): Komentarze mile, a nawet bardzo, widziane...
rudylew Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 Hmm.. na moje to za mocno one są porozrzucane... zanim pokonałbym 4 schodki już bym tam leżal w czerwonym.!!.. :) pracuj...czytaj... i nie daj sie pozdro
7demon Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Nie wiele wiec nie ma co oceniac, ale po trochu do przodu.
rudylew Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 od razu mówie żebyś zrobił zadaszenie z przodu.. (daszek ma wystawać poza scianę) chyba, że taki zamysł? pozdrowienia keep working
ReflectVision Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 hmm na razie mało do oceny ale wszystko słabiutko :(
Nevariel Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 tam chyba są ruchome piaski poskaładaj chodnik i to różowe cuś nie zapomnij o texturkach powodzenia
ZiBi_PL Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 po tych kladkach to trzeba chyba byc mistrzem lekkoatletyki zeby sobie nog niepolamac ;] nie lepiej dac ich wiecej ale za to mnie powykrzywiane ?
Gedeon Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Heh po pierwszym renderze myślałem że to będzie przedszkole ale teraz wygląda to lepiej:D
Jaskier Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 Jeszcze inny pomysł na tę scenę: Co o TYM sądzicie?
7demon Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 no juz lepiej, wiecej szczegolow,ale i tak malo. Bys mogl robic jakies lepsze rendery. co to jest to brazowe po prawej??
Jaskier Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 To jest winda (http://www.astralpool.pl/foto/mag-inter.jpg)
ArchiSphera Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 straszny kicz nie przemyślany ten domek :/
mirach Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Witamy gornika roku i gratulujemy wykopania wątku z przed 4,5 lat.
Rekomendowane odpowiedzi