Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

asdsad37wo.jpg

Taki oto warehouse sobie dłubie w maxie. Proszę o komentarze. Mam jedno pytanie, otóż chciałem te (nie za ciekawe) schody zamienić na hmmm jakto ująć... jakby usyp z takiego mokrego brązowego piachu i na nim chaotycznie ułożone jakby stopnie schodów (takie same krawężniki prostokątne) i tu nie wiem jak to zrobić... szczególnie ten piasek. Wszelkie sugestie mile widziane :).

• Odpowiedzi 25
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Strasznie to wygląda. Może popracuj troche z podręcznikiem bo aż oczy bolą jak się na to patrzy. A na forum z konkretnym pytaniem, teraz ciężko coś doradzić. Wygląda to jak jakiś żąrt.

Napisano

nie da się ukryć bo jest "czarno na białym", gołym okiem widać, nie ma co się kłamać, że krawężniki na piasku to najmniejszy problem..., daj śrubokręt

może zrób użytek z lampek maxowych na początek i cienie zafajkuj

później dodaj textury choćby prowizoryczne i na koniec jakąś perspektywe ciekawą ustaw.

http://www.tutorialized.com/tutorials/3DS-MAX/1 nie przeglądałem zawartości ale na początek to i tak zanadto

pozdrawiam

Napisano

przypomiały mi się poczatki jeszcze w 3D Studio dla Dos

kawał drogi przed tobą.

a tak pozatym pomijając to co napisali powyzej (oczywiste bledy) to co z tą barierką, i ze schodami, dodatkowo złe proporcje - powodzenia

Napisano

Poprawiłem kilka rzeczy:

asdsad43ko.jpg

Jednak, gdy otwieram ten plik pojawia się coś dziwnego:

asdasd9yi.jpg

...ciekaw jestem, czy bede mógł dokończyć jeszcze co nieco w tej scenie...

Napisano

No nic jednak nie odzyskam... w folderze autoback mam trzy pliki kolejno numerowane (Autobak.MAX) ale każdy z nich jest pusty. Więc poczekam na Wasze rady, a zaczynając od początku poprawie co jest nie tak.

Napisano

scena wyglada lepiej ale schody, barierka na schodach do wymiany

uzyj gotowych schodów z maxa, w zakradce create 3d objects wybierz z listy rozwijanej ? (nie pamietam nie mam tu maxa, ale jest opcja do robienia schodów)

ten grunt na czym to wszystko stoi tez jakis pofalowany, czym renderowałeś, ze taki noise duży ?

Napisano

Renderowałem Scanline'em ze światłem Skylight ze słabym cast shadows. Ok ja sie odezwe kiedy dojdę do tego momentu, bo jak na razie to widze, że czeka mnie kupa roboty.

Napisano

hkropinski: może i łatwiej ;)

Zacząłem od początku, ze względu na brak czasu wrzucam tylko takie coś (płyty chodnikowe wbite w piasek i do tego pokraczne drewniane poręcze):

abc4mw.jpg

Komentarze mile, a nawet bardzo, widziane...

Napisano

Hmm.. na moje to za mocno one są porozrzucane... zanim pokonałbym 4 schodki już bym tam leżal w czerwonym.!!.. :)

pracuj...czytaj... i nie daj sie pozdro

Napisano

od razu mówie żebyś zrobił zadaszenie z przodu.. (daszek ma wystawać poza scianę) chyba, że taki zamysł?

pozdrowienia keep working

Napisano

po tych kladkach to trzeba chyba byc mistrzem lekkoatletyki zeby sobie nog niepolamac ;] nie lepiej dac ich wiecej ale za to mnie powykrzywiane ?