Napisano 22 Kwiecień 200619 l Witam! Czcionek jeszcze tu nie widziałem więc załanczam moje ostatnie. Proszę o krytykę i komenty: http://img171.imageshack.us/img171/7946/listype217vo.gif
Napisano 22 Kwiecień 200619 l to ja bede pierwszy ;) fajnie ze wrzucasz czcionki... i fajnie by bylo jakbys tez zrobil jakis tescik jak to wyglada w praktyce ;) Ogolnie czcionka nie za bardzo mi pasuje...trudno mi okreslic dlaczego ...moze po prostu jest nie jednolita ;/. zrobilem taki tescik (mam nadzieje ze sie nie obrazisz ;p) pozdro
Napisano 22 Kwiecień 200619 l Autor Caspik-> Ale źle wyciąłeś :-) bo L powinno być równe. No mi ten krój najbardziej pasuje w ostatniej wersji. ta pierwsza jest najgorsza. ale to są warianty :-)
Napisano 23 Kwiecień 200619 l niepodoba mi sie ten font. proporcje nimal kazdej litery sa skopane. i nie chodzi o to ze litery jakies proporcje musza miec, po prostu powinna w nich byc harmonia i sens. u ciebie niestety tak nie jest. przez to ze sie sztywno trzymasz podzialu kazda litera typu KHBSZEG ma zła podstawe, za waska i przez to wydaje sie byc optycznie niestabilna. W i M w ogole nie sa czytelne i nawet nie sa W i M tylko roznymi wariantami H jezeli juz (tez niezbyt dobrymi). zobacz sobie na kroje innych pism i zobacz dlaczego Z ma u gory krotsza kreske niz na dole itp. jezeli chcesz z tego zrezygnowac, to musisz to jakos uzasadnic, badz zastosowac inna metode na optyczne zrownowazenie calej kompozycji kazdej z liter. tak mi sie wydaje.