xeav Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 Firma DAZ, producent DAZ | Studio i właściciel praw programu Bryce przejął EOVIA, twórców Carrar'y i Hexagon'a. [link] rośnie nam drugi autodesk ;>
_michal Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 Bardzo, bardzo niedobrze. Już sobie ostrzyłem ząbki na Hexagona 2, ale od DAZ to ja go nie kupię. /me saves for Silo.
Destroyer Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 ta dzisiaj wchodze na stronke eovia oblookać czy hexagon 2 już jest a tu zonk kuyrna daz-a nie lubie mimo że żednego programu nie używałem ;-) to dlatego pewnie coś ta premiera hexagona sie przedłużała co sie dzieje najpierw autodesk przejmuje aliasa a teraz to .. co dalej apokalipsa najfajajniejsze loga firm i nazwy znikają a pozostają te szity ;-))
xeav Napisano 26 Kwiecień 2006 Autor Napisano 26 Kwiecień 2006 ... najfajajniejsze loga firm i nazwy znikają a pozostają te szity ;-)) coś w tym jest ;> później nastąpi fuzja silowings a całość przejmie softimage
dirty Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 Bardzo, bardzo niedobrze. Już sobie ostrzyłem ząbki na Hexagona 2, ale od DAZ to ja go nie kupię. /me saves for Silo. a ja sobie dalej ostrze. nie wiem w czym problem? to, ze zmienil sie wlasciciel nie musi niczego zlego oznaczac. normalna rzecz w kapitalizmie. anyway, pozyjemy zobaczymy.
_michal Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 Zmienia to że z tego co wyczytałem na cgtalku Hex przez dotychczasowych programistów będzie tworzony do wersji 2.1. Potem 'zaopiekuje' się nim DAZ (pewnie tak jak Brycem)
dirty Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 jak ktos slusznie zauwazyl: as long as Autodesk keeps their hands off it, it should be fine. :P
KLICEK Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 Empecku ! jezeli masz zbierac na silo to powaznie Ci mowie download wings3d now bo szkoda 600 $ czy wiecej ? ;P Hex 2 z tego co czytalem na stronce zapowiadal sie swietnie :)
xeav Napisano 26 Kwiecień 2006 Autor Napisano 26 Kwiecień 2006 silo kosztuje tylko 109$ i darmowy upgrade do 2.0 a 2.0 będzie zawierał brushe, displejsmenty i inne duperelki- miód ;>
KLICEK Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 hmmm no to powiedzmy ze moze bym sie skusil (zeby nie bylo ze jestem sknera ;) ) hmm zobaczymy jak te brushe beda sie sprawowac w praniu :) jezeli nie przetestuje traila (;)) to na 100 nie kupil bym w ciemno :) chodzi oczywiscie o wersje 2.0
_michal Napisano 26 Kwiecień 2006 Napisano 26 Kwiecień 2006 Klicku! Jak Wings3d będize supportował otwarte meshe to się przesiądę w kilka sekund.
xeav Napisano 26 Kwiecień 2006 Autor Napisano 26 Kwiecień 2006 mam pytanie, nie będę zakładał nowego wątku bo to banalne pytanie. Czy można przestawić skróty myszy jak w silo/maya, wkurzająca jest ta zamiana przycisków ;> chodzi mi o hexagona
Destroyer Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 też tego próbowałem i chyba nie można i to największy problem jaki napotkałłem w hexagonie ale 2 is cooming ;-) be patient ;-) o i jeszcze zapomniałem dodać że dell przejęło Alienware kurde chciałem sobie taką jednostke chociaż kupić bo naprawdę mi sie podobały a tu z odległymi planami we mgle zostałem no i jeszcze te firmy które znikły miały całkiem fajnie wyglądające strony int a jak na daz wchodze to jak wiocha z lat 90 co do tego hexagona skoro do wersji 2.1 starrzy programiści będą go rozwijać to do tej wersji może nie być żle wczoraj widziałem dwa razy tego samego czarnego kota coś się dzieje zmieniają matrixa ;-P a to że mam 4 czrne koty w chacie nie ma nic do rzeczy ;-P ther is no spoon
xeav Napisano 27 Kwiecień 2006 Autor Napisano 27 Kwiecień 2006 wczoraj widziałem dwa razy tego samego czarnego kota ... a to że mam 4 czrne koty w chacie nie ma nic do rzeczy ;-P :> szkoda, że z tym hexagonem nieda się nic zrobić. :)
Rekomendowane odpowiedzi