Maceo Napisano 25 Kwiecień 2006 Napisano 25 Kwiecień 2006 Własnie mam okazję pobawić się programem Solid Works. Ktoś miał okazję ? Rewelacja.
Pixelman Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Własnie mam okazję pobawić się programem Solid Works. Ktoś miał okazję ? Rewelacja. Wspaniały soft dla inżynierów ,nadaje się raczej do modelowania konstrukcji mechanicznych,jakieś obudowy,matryce odlewnicze itp.
WWWoj Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 Podobał mi sie dodatek cosmos expres można tam zasymulować przy podaniu wstępnych obciążeń utwierdzeń itp ugięcie konstrukcji. program liczy wszystko metodą elementów skończonych w dużym przybliżeniu, ale jest bardzo prosty w obsłudze. I bardzo pomocny. Fajna sprawa modeluje się konstrukcje i odrazu widać jak się mniejwięcej zachowa.
Maceo Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 kurde.. nieźle nie :D też się tym jarałem. słyszałem pogląd, że autocad to dinozaur i wszyscy poważni ludzie się na to przesiadają. np. na wydz. technologii drewna jak przynosisz coś w cadzie (ponoć) to się śmieją, że nie wiesz co to SW ;)
Rekomendowane odpowiedzi