Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajne :) najbardziej te z kroelkami wody. Czy ten wybuch robiłeś after burnem czy sam max ?

Fajnie by było jakbyś załączył maxowe scenki :D pozdrawiam

Napisano

Ogólnie fajnie

smoke - IMO czasteczki powinny się powiekszać z wiekiem :)

fire effect - ilu czasteczek uzyłeś od tej symulacji?

Napisano

mi również się ta kropelka podoba najbardziej, fajnie jej dynamika pokazana, momentami jakby coś wypychało ze środka te cząsteczki a one na siłę chciały wrócić.

Jednak para i ogień (czyli AfterBurnowy efekt) wysoce nieciekawe. Para zbyt statyczna i jednolita w połączeniu z wyraźnie widocznymi cząsteczkami, a ogień chaotyczny i też zbyt regularny kształt.

Ogólnie rzecz biorąc jednak pozytywne wrażenie na mnie to wywarło :)

Miło czasem zobaczyć swojego konika w innych pracach ;)

Napisano

blue fire - czyli dlaczego kazdy przy tym efekcie sie wnerwia ze wyglada jak wyglada, a w dynamicznej scenie jeszcze gorzej;

ogien - wybuch ok, kolorystyka ok, brzegi be;

woda - fajne, gdyby woda latala a czasteczki sie rozpraszaly zeby ja dogonic... i zeby czasem sie od jakiejs ryny deflectorowaly..... to by nawet sens moglo meic :) wycieczka po kanalizacji :)

dym brzydki, jakis taki, jakby to byly wertexy z radial falofem wyglada :(lepiej jak da sie szary goien jak w wybuchu;

metal - przyznam ze nei wiem co autor mial na mysli;

boiling metal - niewielu go widzialo, i nie tak to wyglada :) ale to bardzo skomplikowane zjawisko i bardzo rzadkie, wiec ciezko o referencje, chyba ze wycieczka do labolatorium obok huty; rtec jak wrze tez wyglada inaczej, zasadniczo metale lubia sobie poswiecic jesli maja stycznosc z gazem, albo wybuchac;

blue firebal - mocno standardowy, tak jak blue fire, czy to aby na pewno czastki?

Napisano
  • Autor

thx za opinie a ten ogien zafter burn to jest badziewny bo dałem co 14 cząstke bo inaczej to by się z 7 dni renderował a tak tylko 14 :)

Napisano

Dym wyglądał by lepiej z jakimś wyraźniejszym oświetleniem