Dobijasek Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 wiec mam zamiar zaczac przygode z grafika 3D (jak do tej pory robilem w photoshopie) ile wg. was potrzebuje czasu aby osiagnac juz jakies lepsze prace z duza iloscia textur i dobra grafika? albo jak juz robicie to skad bierzecie inspiracje na takie pomysly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 Czas zależy od ciebie. Nikt ci dokładnie nie powie. Inspiracje? Ze świata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 hehehe to zalezy jak szybko sie uczysz softu:),jaka masz wyobraznie i takie tam inne duchowe pierdoly :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobijasek Napisano 1 Maj 2006 Autor Share Napisano 1 Maj 2006 ale tak waszym zdaniem to kiedy mniejwiecej mozna zrobic juz cos co by przybieralo ksztalty a nie takie tam proste itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 jak bedziesz umial to zrobic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobijasek Napisano 1 Maj 2006 Autor Share Napisano 1 Maj 2006 sam bym sie nie domyslil wiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 Tak plus minus 7 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 ejjj no nie da sie okreslic tak hop siup poprostu jak poznasz dobrze program to bedziesz w nim robikl fajne rzeczy...talent sie przydaje ale wszystko mozna wycwiczyc ...przerob calego helpa, ksiazke paskow...i w cholere tutkow i juz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 rysunek, rzezba, ruch, anatomia, troche kazdej dziedziny informatyki.... w sumie jakies 150tys lat rozwoju :) ale homo sapiens da rade (bo jesli nie to po co daje rade) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 pociesze Cie, po 2 latach dalej nic nie umiem :D pogadamy za kolejne 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 pytanie nic nie da - zacznij działac w tym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 Fakt pytanie nic nie da, ale odpowiedzieć można:) To co zobaczysz klikajać na link do mojego portfolia, to dochodziłem do tego jakies 3 lata (ale i tak wiem ze to jest cholernie mało :) )... Takze bierz się za pracę i pamietaj więcej nauczysz się przerabiając tutka raz a potem testujac ustawienia o których wyczytałes 10 razy samemu, niz przerabiajac 11 tutków ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobijasek Napisano 1 Maj 2006 Autor Share Napisano 1 Maj 2006 nom no to racza zawsze cos robie kilka razy aby miec pewnosc ze to jest tu a nie gdzie indziej no w photoshopie popelnilem ten blad i nie moglem znalezc jednego efektu przez tydznien asie okazalo ze mi ciagle pod nosem latał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 realnie rok poważnej zabawy, jak znasz angielski wbij sie do mnie na GG to powiem Ci co potrzebujesz na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 serwusik :) Tak plus minus 7 lat. to jest prawda - aczkolwiek mysle, że kolega nam w to nie uwierzy. Istotnym czynnikiem jest także jaki poziom umiejetności kogos satysfakcjonuje, jak szybko sie uczy, od kogo sie uczy oraz- (jedno z zasadniczych) : ile czasu na to poswieca. Koleś po roku nauki - 80 godzin na tydzień, bedzie wiecej umiał, niz koles właczajacy kompa tylko w weekendy i to na dwie godziny. pozdrawiam i zycze powodzenia . i nie poddawać sie - to podstawa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 ja siedze juz 2 lata w 3ds i dalej nic nie umiem, moze slabo sie przykladam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobijasek Napisano 2 Maj 2006 Autor Share Napisano 2 Maj 2006 uhhh ja powiem tyle ze ja siedze na kompie czesto po 12-15h wiec moze jakos bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 Jak juz kiedys na tym forum napisałem - Im lepiej poznaje sie program, tym większe ma się pojecie, ze sie nic nie wie :P Prawie zawsze nasze wymaganie wychodza poza nasze umiejętności. Jezeli Dobijasek jestes na prawde początkujacy - nie zrażaj sie na błedy. To właśnie dzięki nim sie uczysz. Jak ci cos nie wychodzi, to rzuć to w cholere i zacznij cos innego. Pamiętaj - trening czyni mistrza. Dobrym pomysłem jest zrobienie prywatnej mini/mikro-bitwy z kumplem, który jest na tym samym etapie rozwoju co ty. Jeżeli jeden zaczyna wyprzedzac drugiego w umiejętnościach, to ta druga osoba robi wszystko, aby nadgonić. Ten sposób nieźle stymuluje do działania i zawsze można nauczyc sie nie na swoich, ale na czyichś błędach. Pozdro i powodzenia w świecie 3D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 Tylko, że ten co wyprzedza spoczywa na laurach i się nie rozwija ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi