Lis Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Witam! Niedawno przesiadłem się na V-raya więc to jest po troszę praca przejściowa. Będzie kilka renderów ale jak narazie konp wypluł mi jednego tak więc sukcesywnie będe je dodawał. http://img351.imageshack.us/img351/6548/widok1ok7nf.jpg Ok dziś drugie ujęcie. Co do dywanu to cały czas z nim walczę. Np teraz za bardzo go okroiłem. http://img53.imageshack.us/img53/3969/widok2ok4nv.jpg
piksar Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 dziwnie, czemu nie ma kolorów (prawie) ogromny bump na dywanie szyba pod ławą do poprawy co to jest na ścianie, wygląda jak skala od starego radia druga sciana czarna - posępne mieszkanko pod szafką dorób nóżki
jaccunio Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 ten dywan to naturalna trawa? :) troche za wysoka ogolnie widac, ze to wip, brakuje szczegolow i pustawo, ale wrazenie i tak jest mile powodzenia
MaGuu Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Straszliwie mi się podoba betonowa ściana:) Ładna jest :D Dywanik fakt, trawe przypomina ;) Widok za oknem imo powinien być przepalony ale nie aż tak. Obraz na ścianie jakoś według mnie nie pasuje, jakos nic sobą nie wnosi Chyba tyle...popraw dywan, ugaś troche widok za oknem i bedzie dobrze :)
tpiatek Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Nawet ladne fotele. Filiżanki są za wielkie .. (są jak na płatki :P) ..albo są za niskie. Byłoby dużo żywiej jakbyś w te flakoniki tak .. po kwiateczku. Troche koloru .. Pozdrawiam
Pawelkos Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 za duzy bump na scianie, malo detali, filizanki chyba za duze, troche wszyskto monotonne - przydaloby sie troche koloru, fajen meble i betonowa sciana fajnie wyszla. Co to jest to na scianie ??
Darmo Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Ogólnie to wygląda jakbyś się wprowadził do niewykończonego domu z szarą trawą na podłodze :P
hkropinski Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 a mi sie nawet drugi render podoba. troche nieproporcjonalnie ale ogolnie ciekawie, pozdr ps. coś nie pasi -> patrz: miniaturka
rudylew Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Lepiej z tym dywanem.. Gdzie są szyby? Panele takie.. jak gdyby gumolit.. pozdrawim i czekam..
ReflectVision Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 dywan znowu zły, taki nierealistyczny, ale ogolnie to lepiej niz na tych pierwszych renderach bo wkoncu przedmioty ze srodka łapią kolor otoczenia z zewnatrz
Georgas Napisano 4 Maj 2006 Napisano 4 Maj 2006 2 render ciekawszy, troszke proporcje skopane no i ten dywan, ja bym ci radził popracować jeszcze nad tym
Gizmo74 Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 Według mnie to musisz jeszcze popracować nad : 1) proporcje (np. drzwi za szerokie) 2) mapowanie (np. textura paneli się powtarza zbyt regularnie) 3) materiały ( np. kwiatki są za zielone) Pewnie wiesz o tym wszystkim, ale chciałeś się sybko pochwalić - ja też tak mam, ale nic na to nie poradzę ;)
Marcin Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 1) proporcje (np. drzwi za szerokie) raczej za niskie ;]wykreśl perspektywe i sam zobaczysz ;] gdzie textura betonu jest fajna to juz parkiet drewniany jest straszny ;] wymień texture, albo wes jakies kawałki drewna i pospawaj je w PS zeby nie było tego tilingu
Lis Napisano 6 Maj 2006 Autor Napisano 6 Maj 2006 Pewnie wiesz o tym wszystkim, ale chciałeś się sybko pochwalić :-) Na górze będzie kuchnia więc jeszcze wrócę do tej scenki. Dzięki wszystkim za uwagi. Ps. W moim portfolio jest wersja z poprawionym dywanem jakby ktoś chciał zlukać. Pozdrawiam!
Sibil Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 cześć!!!!!!!!!!(dzieki za kometarz u mnie) generalnie przyjemne wrażenie, te dżwi kuja w oczy , może skala,bump na wykładzinie troche duzy, ale nie czepiam sie bo ogólnie fajnie , Pozdrawiam
Derfalon Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Dywan skopany maxymalnie i brak jakiegokolwiek kolorku. Jałowe, sterylne, do dopracowania zdecydowania. Ale że to przejściówka to wybaczam:)
Koniu_PL Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Oj tak... Ale jak na początki w VRay'u to całkiem fajnie :) Ja teraz skrobię sobie wizkę i niedługo chyba wrzucę ją do Finished Works :) Twoje błędy IMO to: - dywanik, - podłoga, ponieważ troche nie pasuje do wnętrza, - tło za oknem jakieś takie płaściutkie... , - trochę pusto w tym salonie. Poza tym jest na serio fajnie ;) Pozdro.
ZiBi_PL Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 proporcje sa dobre ? te drzwi takie malutkie sie wydaja w porownaniu z reszta
Gość voildona Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 a mnie sie dywan podoba - zachęca zeby sie na nim wyspac;] brakuje tylko kominka :P
Rekomendowane odpowiedzi