<<Guyver>> Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Witam w jaki sposób wymodelowac mieśnie brzucha ??? Bo prubuje za pomoca "Extrude" ale źle mi wychodza, czy moze ktos mi cos poradzic?
ReflectVision Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 organika nie opiera sie wylacznie na narzedziach typu extrude, tutaj musisz znac dorbze anatomie i modelowac ręcznie i nie tworzyc z tego idealnego robocopa tylko nieidealną istote ludzką. Troche wyobraźni i dasz rade, przestudiuj troche fotek miesni brzucha i powinno byc dobrze pozdro
piotrek Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Jak to jak? Przesuwając vertexy. extrude rzeczywiście niewiele tu zdziała. Można pokombinować trochę z softselection czy coś w tym stylu, zależnie od tego, jakiego programu używasz. Grunt, to dobra siatka (jak wszędzie).
gregorjan Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 kiedyś w "warpie" pokazali (prowizorka ale na początek...) http://rapidshare.de/files/19523373/1.JPG.html
siwy Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 Najlepiej je wymodelować robiąc skłony na ławeczce, stopy blokujesz żeby były nieruchomo. Głowa niżej od nóg, wtedy mięśnie wydajniej pracują.
Gotham Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 W tym przypadku unikaj jak ognia extrudów/beveli etc. - tworzą koncentryczne topo. Cóż po prostu trzeba pociąć siatkę, jak mają być uwydatnione to na początek warto nadać 5 edgów poziomych i 3 pionowe... skrajne na rowki a wewnętrzne na wypukłości. A dobry efekt to kwestia wprawy.
shark_kk Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Ja już kiedyś robiłem mięśnie brzucha, musisz poprostu sporo się koksować :P
XaoC Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Heh...sposob na miesnie? przerobić 20 tutków na temat organiki i zrobić tyle samo własnych modeli? Nie żartuję! Myślę, że po takim szkoleniu bedziesz wiedział o co chodzi:)
Sir Valeq Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Podstawa to osiągnąć od początku dobrą topologię. Potem możesz sobie z modelu zrobić Pudziana albo Benny Hilla. ;) Ktoś już w innym wątku podał link do tematu na cgtalk: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=108412&page=139&pp=15 Poprzeglądaj sobie stronki tego wątku i zobacz jak u innych wygląda siatka brzucha. :)
Rekomendowane odpowiedzi