klower Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Witam. mam projekt w 3d max8 ,ale zostalem zmuszony do kontynuaowania do w max 7. jak zaimportowac pliki max? wiem ze mozna przed 3ds , ale straci sie wearstwy i materialy :( pliz help! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 jakikolwiek inny format posredni ktory jest obslugiwany przez oba maxy. bezposerednio sie nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinal Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Jak to, jak zaimportowac? Pliki max to format otwierany przez polecenie open w menu File. Jersli chcesz wstawic pliki do jakies sceny w formacie max to z Menu File opcja Merge. Jest jeszcze taka mozliwosc ze moze Ci chodzi o zgodnosc plikow, ze np. max8 ma domyslnie plugina Cloth natomiast max 7 go nie ma (braki jakichkolwiek czesci sceny sa oznajmiane przez wyskakujace okienku przy otwieraniu sceny)to poprostu musisz uzupelnic braki doinstalowujac te pluginy indywidualnie jezeli jest takowa mozliwosc. Moze byc tez taka mozliwosc ze gadam glupoty bo nie da sie nowszego formatu w starszym maxie otworzyc (nie wiem bo nie probowalem:)), wtedy mozesz mi powiedziec kulturalnie zebym puknal sie w glowe i nie brac sobie do serca (hmmm, glowy:p) powyzszych czynnosci. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 lol spinal fajne wypracowanko. ale kulturalnie ci mówię żebyś się puknął w głowę bo głupoty gadasz ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 kaydara sprobuj - FBX mozesz zobaczyc tez OBJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 no to jest trudna kwestia, niestety nowsze pliki nie wspułpracują z starszymi wersjami maxa... mozsz sprobować OBJ, w koncu to najpopuladrniejszy format :)) można znaleść go w necie bardzo łatwo... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 w FAQ jest o tym :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinal Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Heh, no to zalapalem spała. Sorki, ale nigdy nie bawilem sie tak ze z nowszej wersji na nizsza dawalem. Prosze o rozgrzeszenie i jeszcze raz sorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi