Napisano 9 Maj 200618 l Witam ucze sie maxa dopiero i mam pytanie związane z wysokimi rodzielczosciami/wielkościamy wizualizcji (tak jak np na billbordach ) maxymalna rodzielczość jaką moge wrzucić to jakieś 8000/6000pix co w 72 DPI daje wymiar ok. 2,5/2 metry, jak wrzuce koło 10 000/coś tam to wyskakuje mi Error ( Bitmap can't be created ) wygląda jakby Max miał ogranicznik rodzielczości :D Ktoś wie jak mozna wygerować cos wielkości powiedzmy 4/5 metrów , czy potzrebuje do tego jakiegoś programu typu photoshop czy da sie to załatwić tylko w 3d studio wprost sie pytając jak zrobić coś dużego na billboard ? :D Pozdr.
Napisano 9 Maj 200618 l wygląda jakby Max miał ogranicznik rodzielczości :D a ty czasem w pamięci RAM nie masz ogranicznika??:D wprost sie pytając jak zrobić coś dużego na billboard ? :D po renderingu musisz to drukowac drukarką ploterską jeżeli taką masz:/ pozdr
Napisano 9 Maj 200618 l [...]drukowac drukarką ploterską[...] jak to brzmi ;] nie pozostaje nic innego jak renderowanie w częściach edit: albo oczywiści dokupienie ramu
Napisano 9 Maj 200618 l hehe :) z tym RAM'em ... nie pomyślałem tak o tym w ten sposób :) znaczy mam w sumie słabego kompa na takie wariacje z maxem, athlon 1,7 , 512 RAM a grafa to serio stara szkoła :) Gforce MX 440 64 MB bałem sie ze to ogranicznie sprzętowe ;) a skoro o tym ;) dobijam jutro RAM do 1GB i czy ktoś mógłby mi jakąs karte grafy polecić na AGP do 800-900 zł słyszałem ze RADKI 800i XT ponoć ladnie sie sprawują w obróbce grafy 3D
Napisano 9 Maj 200618 l Ale z drugiej strony dobry GF6600GT nie przeszkadza w czasie zabawy z modelem o dużej liczbie poligonów. Karta jest stosunkowo tania już teraz, a jest pewna i z 3DSM ładnie współpracuje.
Napisano 9 Maj 200618 l no to mam w takim razie pytanie :) wracajac do wielkości ;) jak w 3D studio renderować fragmentami tak żeby widok z jednej kamery potem dał sie ładnie złozyć ??:)
Napisano 9 Maj 200618 l nie wiem czy jest jakas gotowa opcja ale zawsze mozesz to zrobic region zamiast view i po kolei 4 kwardaciki z jednej kamerki :)