krzyhhh Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Miał ktoś z was kiedyś problem ze stylami css odnoszącymi się do wyglądu scrolla ? Chodzi dokładniej mi o to że nie działają mi te style pod firefoxem . (np. pod IE i mozzilla chodzą :/ ) Zna ktoś jakieś rozwiązanie ? help:/
piotrek Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Zmiana wyglądu nie wchodzi w skład specyfikacji CSS. Działają tylko w IE (chyba, że od tego czasu coś się zmieniło).
krzyhhh Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 chyba wszędzie się zmieniło .. ale nie w FF :) tu tak dla testu .. sami zobaczcie.. mi np w ie i mozilla działa.. ale pod ff to jest nadal szary tu jest ten scroll http://free.of.pl/k/krzyhhh/testscc/ a tu style css które go opisują: http://free.of.pl/k/krzyhhh/testscc/style.css nie wiem dlaczego.. czy to braki w ff czy ja coś chrzanię :) (gdzie nie gdzie pisali ,że się poprostu nie da.. ...ale może to jakieś noby pisały;) ) a w javie nie chce scrolla pisać :/... help
krzyhhh Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 W takim razie piszę list do FF z zażaleniem… że sobie w kulki lecą ;) Da się to jakoś inną metodą uzyskać ?
vv3k70r Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 nie da sie, ff to wymusza bo inaczej cuda sie na stronie dzieja (w ie sie dzieja) przy wartosciach granicznych, nie dlubac przy scrolu ma tylko ze jest widzialny albo neiwidzialny i moze byc zblokowany, i to wszystko
Maceo Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Co z tego że zmienisz sobie pasek jak góra będzie zawsze domyślna dla stylu przeglądarki ;)..
sokół Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 W takim razie piszę list do FF z zażaleniem… że sobie w kulki lecą ;) Da się to jakoś inną metodą uzyskać ? Ty sobie lecisz w kulki :P kolorowane scrolle sa bodajze tylko w IE,a w operze ani FF nie ma, bo kolorowania scrolli nie ma w specyfikacji css. FF obsluguje w pelni css, a kolorowane paski przewijanie to jakby dodatek w IE lub innych przegladarkach
piotrek Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Ciekawe kiedy w CSS będzie można zmieniać kolor paska start, żeby kolorystycznie pasował do strony :/
sokół Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 nie lepiej przgladarki w fullscreenie i dodany 'drugi' pasek? "D
makbol Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 IMo nie potrzebny bajer. Ani nie upieksza strony, tylko nastrecza kłopotów
krzyhhh Napisano 10 Maj 2006 Autor Napisano 10 Maj 2006 Sokół : mylisz się opera obsługuje trochę poszperałem i już wszystko wiem „”UWAGA! Polecenie nie wchodzi w skład specyfikacji stylów CSS2 i jest wyłącznie rozszerzeniem przeglądarki Internet Explorer 5.5 lub nowszej (ale nie IE5.0) oraz Opery 7 * „” I wszystko jasne ;) I moim zdaniem upiększa stronę;) nie znacznie.. ale zawsze Pzdr Dzięki za wszystko;)
Rekomendowane odpowiedzi