artluco Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Witam. Zastanawiam się na czym polega wyjątkowość tzw. kontaktu. Trudno powiedzieć czy na wyjątkowości interakcyjnej między obiektami, czy może na było nie było, spektakularnym bo niecodziennym spotkaniu człowieka z czymś wyjątkowo obcym i nieziemskim, a może na przysłowiowym łapaniu się tonącego za brzytwę (o ile taka się pojawi) aby ocalić swoje życie.. Wizja jest jeszcze nie do końca sprecyzowana. Niewątpliwie coś wydarzyło się na morzu. Nie wiemy czy to był atak obcego obiektu i dalej chce on zniszczyć rozbitków albo wziąć ich na badania. A może obcy pojawił się po katastrofie i bardziej chce im pomóc? WERSJA FINALNA http://artje.w.interia.pl/finalna%20copy.jpg
Leru Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 artluco -> u mnie również więc witam w Bitwie z fajnym pomysłem i życzę powodzenia.
OMAM Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Jeden z moich ulubionych filmów to "odyseja kosmiczna 2001" Stanleya Kubricka z 1968r. Dla tego trzymam kciuki za wykonanie i gratuluje odwagi za pomys.
Azakiel Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 ładnie się zapowiada po tym speedziku powyzszym ^_^, zmieniłbym raczej umiejscowienie tej czerwonej łodzi/pontonu - moze lewy dolny róg na 1 planie (będzie lepsza kompozycja wtedy). Oczywiscie niesie to za sobą pewne minusy (optycznie zmniejszy się nam ten prostopadłoscian względem reszty (nie będzie się czuć jego ogromu, zeby to zniwelowac trzeba dać bardziej "żabią perspektywę" zeby obiekt był węższy na górze (wtedy będzie robił bardziej monumentalne wrazenie). Zastąpiłbym też ten organiczny design prostopadłoscianu czyms bardziej cybernetycznym (może coś ala "BORG CUBE" ze startreka , szczelina posrodku to dobry pomysł-mozna dac do niej światło, taki zabieg zastosowano tutaj: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=355460
Gość obo Napisano 19 Maj 2006 Napisano 19 Maj 2006 Bardzo ciekawy pomysł na kontakt z obcymi. Mam tylko nadzieje, że zrobisz jakiś promień/smuge światła ze statku padający na ponton, tak jak w drugim rysunku ;)
artursadlos Napisano 20 Maj 2006 Napisano 20 Maj 2006 ogrom statku. troszke ID4 plus Star trek i swietny painting robi wrazenie
artluco Napisano 25 Maj 2006 Autor Napisano 25 Maj 2006 może gdyby nie brak czasu efekty byłyby lepsze? pozdrowienia dla wszystkich "bitewników":)
greg_jg Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Górna część trochę pusta. Chmurom nadałbym jakichś rys - czy to ludzkich, czy zwierzęcych i nieco rozszerzył ten ciemnopomarańczowy 'motyw' na horyzoncie, jak i zróżnicował kolorystycznie cały obraz. Ale i tak praca na "+", szczególnie woda :) Pozdrawiam.
aspenboy Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 A mnie to się nieco z Beksinskim kojarzy. Super wykonane do tego - powodzenia, 3mam kciuki :)
artluco Napisano 9 Czerwiec 2006 Autor Napisano 9 Czerwiec 2006 wielkie dzięki za komenty, uwagi i ogólne zainteresowanie. niestetyż nie za bardzo mam czas żeby się tutaj uaktywniać werbalnie częściej. mam nadzieję, że nie weźmiecie mnie za jakiegoś gbura który nie ma ochoty się odzywać :) naprawdę zarobiony jestem a wasze komenty są dla mnie bardzo pomocne i cenne. pozdrawiam
Cruzh3r Napisano 11 Czerwiec 2006 Napisano 11 Czerwiec 2006 heh, Dawaj jeszcze przed końcem bitwy dorzuć coś jak u Beksińskiego, Np aby dodać detalu i wyraźności możesz wykorzystać technikę wielu "kreseczek" które dają także uczucie napięcia w obrazie, a to u ciebie by idealnie pasowało.
Rekomendowane odpowiedzi