damusTo Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 W ostatnim czasie współpracuje z kolegą - w branzy architektonicznej dodam żeby było jasne - nad wspólnym projektem dosc złożonego wnetrza. Kłopot polega na tym że ja pracuje w 3d studio max on zaś w light wave. Podzieliliśmy sie pracą i chcemy to powoli składać w 1 model by wyrenderować kłady ścian i efektowne widoki. Ale, ale przy uzyciu tych standartowych converterów czy importerów/exporterów pojawiają sie problemy. Casem nie da sie przenieść pewnych rzeczy i soft sie totalnie wykłada, czasem jedynie niszczy siatke tak że załozenie na nia ms zabija ją na miejscu słowem jest w całosci trójkątna, dlatego zwracam się z zapytaniem moze bowiem znacie jakiś konverter który przenosi te siatki bez takich przykrych w skutkach atrakcji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Witam!! kiedys exportoalwm pliki z lw do maxa i nie bylo problemow(exporotwalem samochod), polecam exportowac do .obj i nie bedzie problemow :) choc do .3ds tez nie powinno, akurat nie mam ainstalowanego lw wiec nie sprawdze ale jak sie nie uda do .obj to zainstaluje i sprawdze :) jak masz wersje lw?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 11 Maj 2006 Autor Share Napisano 11 Maj 2006 Więc po 1 dodam ze siatka w LW jest czworokątna przy próbie eksportu bezpośrednio do 3ds wypluwa komunikat ze 3ds nie obsługuje takiej siatki - zaczyna kombinować i koniec końców sa błedy 3ds sie nie otwiera. Przez objota niby przechodzi ale trójkatna a ja mam wyraźna potrzebe nałozenia na nia MS. Wersja 8.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 19 Maj 2006 Autor Share Napisano 19 Maj 2006 OK puki co znalazłem takie coś w darmowej próbce ale nie wiele to wnosi choć do autocada dość symaptycznie niesie chętnie dowiedziałbym sie o lepszych wariantach moze ktos cos ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grendel Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Nie wiem, czy to coś pomoże w rozwiązaniu problemu, ale export z Modo do 3dstudio (przez OBJ) działa bez zarzutu. Nie robi trójkątów. Dodam, że rodzimym formatem Modo jest zdaje się LWO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 8 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2006 OK wielkie dzięki jakos tam dobie poradziliśmy - na okrętke ale chyba kupie jakiś taki masowy konverter. Mozecie cos polecic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 Myśle że pomogą Ci na Forum3d tam sporo osób korzysta z Lightwave`a ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 polytrans ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi