Napisano 11 Maj 200618 l Mam pytanie do osób które może już mają jakieś doświadczenia w tej dziedzinie. Mam 17 lat (1988 ale grudzień), a chciałbym zarobić trochę w wakacje. Od razu powiem, że nie interesują mnie prace typu roznoszenie ulotek, skręcanie długopisów itd. Chciałbym na miesiąc podjąć jakąś normalną pracę np. zatrudnić się u kogoś w sklepie. Nie jest to w żadnym wypadku wątek będący moją reklamą. Chciałbym po prostu aby ci którzy mają pojęcie w tej dziedzinie dali jakieś wskazówki. Pierwsze pytanie czy mając 17 lat mogę w ogóle legalnie pracować (np. jako kasier w tesco)? Jak szukać pracy, gdzie pytać?
Napisano 11 Maj 200618 l ja np lece do irlandii:P ale w sumie nie wiem czy tam nieletnich zatrydniaja:/
Napisano 11 Maj 200618 l tak, mozesz, ale np sa rozne przepisy dotyczace pracy nieletnich, typu max 7h dziennie, limit dzwigania, czy zakaz pracy przy roznych urzadzeniach typu mlot pneumatyczny i inne pierdoly:) warto sobie juz teraz wyrobic NIP, bo czeka sie na niego kolo miesiaca... jesli jestes z warszawy to moge ci polecic firme dimar (dimar.pl chyba) - pracujesz jako telemarketer i choc moze nie zarobisz na tym kokosow, to latwo sie tam dostac i zyskasz doswiadczenie i takie tam:) pozdr
Napisano 11 Maj 200618 l Roznoszenie ulotek to fajna sprawa:) Pod warunkiem, że masz kogoś do pomocy. Nakjlepiej dobrego kumpla. Niesamowite zgony sie zdarzają:D Troche jest ciężko bo musisz targać kilogramy makulatury...ale ja dość dobrze wspominam swój czas jaki robiłem w kolportażu. Choć fakt faktem kokosów tez na tym nie zbijesz...zwłaszcza przy robocie na dwóch:|
Napisano 11 Maj 200618 l nom, na telemarketingu mozna ladnie zarobić na wakacje, polecam. Sam kiedys pracowałem na takim stanowisku przez jedynie pól miesiąca i dostałem około 750 zł na rękę.