Szymeq Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 mam gotowy model w zbrushu razem z teralami itp wyeksportowalem do maxa model na najnizsym divide i zrobilem rozlozylem mu siatke chce go teraz aimportowac tak aby zastapil tylko kordynaty mapowania... jak narazie to daje import w zakladce tools ladnie nowe koordynaty wskakuja itp ale jak podwyzszam divide to straszne krzaki z siatki sie robia:/ jakby gubil displ po drodze:( ma ktos jakas rade? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kengi Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 mam ten sam problem, niestety raczej nie wesolo z rozwiazaniem. 3 ostatnie posty: http://www.forum3d.pl/f3dbb/index.php?md=topic&tid=109238&pg=last#last pewnie trzeba na okolo z generowaniem displacementa i bawieniem sie w external apps. EDIT: chociaz tutaj wydaje sie jest rozwiazanie twojego problemu, kwestia ustawien: http://206.145.80.239/zbc/showthread.php?p=272990#post272990 nie mam maxa wiec nie moge sprawdzic. edit2: z mayka mi sie udalo w koncu :) jupii przepis jak powyzej z maxem... najpierw export najnizszego poziomu z tymi ustawieniami: potem import w mayce z tymi: poprawiamy uvalki jak tam chcemy i export z tymi ustawieniami: na koncu import w zbrushu do najnizszego poziomu, u mnie dziala :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymeq Posted May 12, 2006 Author Share Posted May 12, 2006 u mnie sprawdzalem z maxem kilka wariantow nadal sie krzaczy:/ chyba bede musial Mayke zalatwic zaimportuje ten modej i w maya wyeksportuje z twoimi ustawieniami:] pozdrawiam i dzieki :] PS: temat jeszcze nie zamkniety wiec kazdy co ma cudowny sposob na to niech napisze:] Link to comment Share on other sites More sharing options...
kengi Posted May 13, 2006 Share Posted May 13, 2006 a probowales z wylaczonymi smoothing groups? na tym screenie nie powinno to byc zaznaczone: http://206.145.80.239/zbc/attachment.php?attachmentid=31310 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymeq Posted May 13, 2006 Author Share Posted May 13, 2006 nadal nic :/ mam jeszcze xsi moze przez niego pojdzie zaraz zobacze dzieki :) EDIT: XSI tez nic musialem cos porabac wczesniej :/ a robic od poczatku wszystkieg jakos mi sie nie chce :) dojde do tego:) a pytanie mam bo moze dlatego ze dalem auv wczesniej mapowanie w zbrushu da sie jakos wywalic mapowanie z modelu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLICEK Posted May 13, 2006 Share Posted May 13, 2006 odemnie tylko dodam ze to dziala z maxem sciagnij sobie Practical Manual dla zb2 i tam masz jak np. zmieniac pozy zb2 -> max -> zb2 dziala to w identyczny sposob i dziala wszystko. Po 2gie na poczatku mialem ten sam problem w tym topicu tez jest ladnie wszystko okreslne jak to robic alleluja i do przodu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymeq Posted May 14, 2006 Author Share Posted May 14, 2006 EDIT: Problem rozwiazany wszystko idealnie dziala:) zapomnialem na smierc o ustawieniach importu i exportu w zakladce preference:D:D trzeba bylo sie pobawic ustawieniami:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLICEK Posted May 14, 2006 Share Posted May 14, 2006 opisz dla innych :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymeq Posted May 16, 2006 Author Share Posted May 16, 2006 Ustawienia w zalaczniku kiedy exportujemy model z zbrusha musza byc juz poustawiane ponizje w maxie obrabiamy uv lub poze i importujemy mi dziala :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts