dj_Smok Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 Witam, może mi ktoś wyjaśnić, jak zrobić ładne światła, tutaj akurat chodzi mi o to zeby było z lampki światło na biórko, ale jak to zrobie to reszta jest czarna, i co z takim fantem ? Dałem swiatło Target spot pod lampke... a i w drugim przypadku zrobiłem świało zza żaluzji, i tez wszystko prawie było czarne... prosze o pomoc pozdrawiam...
piotrek Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 Użyj Global Illumination, Final Gather, zależnie od renderera jakiego używsz.
dj_Smok Napisano 14 Maj 2006 Autor Napisano 14 Maj 2006 używam normalnego rendera tzn to jest chyba scanline, a gdzie moge wybrać te funkcje o których wspomniałeś, bo w oświetleniach ich nie ma...
Matti Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 jesli chodzi o GI, FG itp. to w scanline tego nie znajdziesz. Przelacz renderer na mental ray
kozioo Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 a radiosity to niby co? ;) W scanlinie też się da, kwestia chęci.
piotrek Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 Niby się, da, ale jeśli jest mental, to warto wykorzystać :)
Rekomendowane odpowiedzi