Napisano 25 Sierpień 200321 l witam po modelowaniu kobitki którą wrzuciłem do Gallery - Finished Works naszło mnie na coś bardziej \"technicznego\" i zabrałem się za model mini coopera:
Napisano 26 Sierpień 200321 l Bardzo fajnie sie zapowiada, siatka też ładna, przejżysta, ale ta z MeshSmooth już sie mi tak nie podoba, dziwna jakaś, ale to pewnie tylko takie złudzenie. Pozdrawiam. [spadówa]
Napisano 28 Sierpień 200321 l Bardzo fajnie tylko proponuję zmianę koloru lakieru oraz nazwy tematu bo już jeden taki jest założony przez MC-Maxima ;). PS. Słupek (ten od przedniej szyby) w rzeczywistości jest lekko zagięty :D. Pozdrawiam [soczek]
Napisano 30 Sierpień 200321 l Autor w materiałach jestem kiepski i lakier zostawiam na koniec - więc nałożyłem zwykły materiał v-rayowy z odbiciami i tak jak radzicie mape hdri :
Napisano 30 Sierpień 200321 l Autor w materiałach jestem kiepski i lakier zostawiam na koniec - więc nałożyłem zwykły materiał v-rayowy z odbiciami i tak jak radzicie mape hdri :
Napisano 31 Sierpień 200321 l Model bardzo ładny [mruga] ... tylko lakier nie za bardzo mi sie podoba ... pokombinuj cos z nim ;)
Napisano 31 Sierpień 200321 l Autor dzięki, ten lakier to zostawie chyba na koniec - wymodeluje całość i dopiero powalcze z lakierem....
Napisano 31 Sierpień 200321 l MC-Maxim ma rację. Model jest niezły (popraw ten dzióbek nad przednim błotnikiem), ale z lakierem i szkłem coś jest nie tak. [soczek]
Napisano 6 Wrzesień 200321 l Autor lakier i szkło zostawiem na koniec a tymczasem zaczałem wnętrze - modeluje tylko zarys i wrzucam texturki - detle sobie daruje
Napisano 10 Wrzesień 200321 l Autor jeszcze pare detali i koncze modelowanie - materialy jeszcze nie dobierane
Napisano 11 Wrzesień 200321 l Ładny :) Jedyne co mi sie nie podoba to ramy karoserii połączone z dachem. Sugeruje zebys to poprawil, ale reszta modelu COOL :)
Napisano 14 Wrzesień 200321 l Autor odłaczyłem słupki od dachu, modelowanie na razie koncze ( zostały jeszcze lampy i pare pare drobnych detali) i zabieram sie za materiały i rendering...a co z tego wyjdzie zobaczymy
Napisano 14 Wrzesień 200321 l Autor Pablo, korzystałem z rzutów - więc proporcje powinny się zgadzać...
Napisano 14 Wrzesień 200321 l |Lukasz dobra...ale czy dobrze z szerokoscia ustawiles plane\'y czy tam boxy?:] pozdr
Napisano 14 Wrzesień 200321 l Autor mini trzyma proporcje w 100% - co najwyżej improwizowałem trochę we wnętrzu - będzie widać na nastepnych renderach - pozdraiwm
Napisano 14 Wrzesień 200321 l ładny model, równiutki i estetyczny. moge sie do 2 rzeczy przyczepić: 1: przedni wlot wydaje się troche opadać na szczycie. na zdjęciach jest raczej okrągły 2: zwelduj te wierzchołku przy krańcu garba na masce. w oryginale to sie bardziej zlewa pozdrawiam:)
Napisano 15 Wrzesień 200321 l Autor dzięki, z tym wlotem Blooddragon to masz racje - trochę za ostry - a ten garb po nałżeniu materiału już nie jest tak wyraźny - oto próby materiałów:
Napisano 16 Wrzesień 200321 l przyciemnij jasniejszy kolor falloff lakieru bo wychodzi ci zajasno na bokach i zmien podloze
Napisano 16 Wrzesień 200321 l modelik świetny według mnie - jednak ogólnie scenka jest jakby troszke za jasna- prześwietlona może nawet - możesz troszke przyciemnić lakier ewentualnie żródło światła albo jakąś ciemniejszą mapke HDRI - ogólnie fajna bryczka - - - - pozdrowionka
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Autor i widok od tylca ... w nastepnych renderach poprobuje z innymi mapami hdri i ciemniejszym podlozem, dzięki....pozdrawiam
Napisano 27 Wrzesień 200321 l Autor taki juz chyba zostanie - nie mam cierpliwosci do uzyskania odpowiedniego lakieru....
Napisano 27 Wrzesień 200321 l witam... tak na 1 rzut oka...to nie widze zacisków na tarczach...na 2 rzut oka :P...siakoś dziwnie wygląda tył twojego Coopera...wydaje mi się nie naturalny... ogólnie rzecz ujmując...to podoba mi się modelik...ale brakuje mu jeszcze troche do fotoreal :P pozdrawiam..[piwo]