Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam po modelowaniu kobitki którą wrzuciłem do Gallery - Finished Works naszło mnie na coś bardziej \"technicznego\" i zabrałem się za model mini coopera:

• Odpowiedzi 37
  • Wyświetleń 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajnie sie zapowiada, siatka też ładna, przejżysta, ale ta z MeshSmooth już sie mi tak nie podoba, dziwna jakaś, ale to pewnie tylko takie złudzenie.

Pozdrawiam. [spadówa]

Napisano

Bardzo fajnie tylko proponuję zmianę koloru lakieru oraz nazwy tematu bo już jeden taki jest założony przez MC-Maxima ;).

PS. Słupek (ten od przedniej szyby) w rzeczywistości jest lekko zagięty :D.

Pozdrawiam [soczek]

Napisano
  • Autor

w materiałach jestem kiepski i lakier zostawiam na koniec - więc nałożyłem zwykły materiał v-rayowy z odbiciami i tak jak radzicie mape hdri :

Napisano
  • Autor

w materiałach jestem kiepski i lakier zostawiam na koniec - więc nałożyłem zwykły materiał v-rayowy z odbiciami i tak jak radzicie mape hdri :

Napisano

Model bardzo ładny [mruga] ... tylko lakier nie za bardzo mi sie podoba ... pokombinuj cos z nim ;)

Napisano
  • Autor

dzięki, ten lakier to zostawie chyba na koniec - wymodeluje całość i dopiero powalcze z lakierem....

Napisano

MC-Maxim ma rację. Model jest niezły (popraw ten dzióbek nad przednim błotnikiem), ale z lakierem i szkłem coś jest nie tak.

[soczek]

Napisano
  • Autor

lakier i szkło zostawiem na koniec a tymczasem zaczałem wnętrze - modeluje tylko zarys i wrzucam texturki - detle sobie daruje

Napisano
  • Autor

jeszcze pare detali i koncze modelowanie - materialy jeszcze nie dobierane

Napisano

Ładny :) Jedyne co mi sie nie podoba to ramy karoserii połączone z dachem. Sugeruje zebys to poprawil, ale reszta modelu COOL :)

Napisano
  • Autor

odłaczyłem słupki od dachu, modelowanie na razie koncze ( zostały jeszcze lampy i pare pare drobnych detali) i zabieram sie za materiały i rendering...a co z tego wyjdzie zobaczymy

Napisano

model qll ....jedynie co bym zmienil..to torche go poszerzyl...

pozdr

Napisano
  • Autor

Pablo, korzystałem z rzutów - więc proporcje powinny się zgadzać...

Napisano

|Lukasz dobra...ale czy dobrze z szerokoscia ustawiles plane\'y czy tam boxy?:]

pozdr

Napisano
  • Autor

mini trzyma proporcje w 100% - co najwyżej improwizowałem trochę we wnętrzu - będzie widać na nastepnych renderach - pozdraiwm

Napisano

ładny model, równiutki i estetyczny.

moge sie do 2 rzeczy przyczepić:

1: przedni wlot wydaje się troche opadać na szczycie. na zdjęciach jest raczej okrągły

2: zwelduj te wierzchołku przy krańcu garba na masce. w oryginale to sie bardziej zlewa

pozdrawiam:)

Napisano
  • Autor

dzięki, z tym wlotem Blooddragon to masz racje - trochę za ostry - a ten garb po nałżeniu materiału już nie jest tak wyraźny - oto próby materiałów:

Napisano

przyciemnij jasniejszy kolor falloff lakieru bo wychodzi ci zajasno na bokach i zmien podloze

Napisano

modelik świetny według mnie - jednak ogólnie scenka jest jakby troszke za jasna- prześwietlona może nawet - możesz troszke przyciemnić lakier ewentualnie żródło światła albo jakąś ciemniejszą mapke HDRI - ogólnie fajna bryczka - - - - pozdrowionka

Napisano
  • Autor

i widok od tylca ... w nastepnych renderach poprobuje z innymi mapami hdri i ciemniejszym podlozem, dzięki....pozdrawiam

Napisano
  • Autor

taki juz chyba zostanie - nie mam cierpliwosci do uzyskania odpowiedniego lakieru....

Napisano

ale fajny DITI!:D, słodki naprawdę.Bardzo fajny samochodzik.

Napisano

witam...

tak na 1 rzut oka...to nie widze zacisków na tarczach...na 2 rzut oka :P...siakoś dziwnie wygląda tył twojego Coopera...wydaje mi się nie naturalny...

ogólnie rzecz ujmując...to podoba mi się modelik...ale brakuje mu jeszcze troche do fotoreal :P

pozdrawiam..[piwo]