Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

witam po modelowaniu kobitki którą wrzuciłem do Gallery - Finished Works naszło mnie na coś bardziej \"technicznego\" i zabrałem się za model mini coopera:

• Odpowiedzi 37
  • Wyświetleń 4,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajnie sie zapowiada, siatka też ładna, przejżysta, ale ta z MeshSmooth już sie mi tak nie podoba, dziwna jakaś, ale to pewnie tylko takie złudzenie.

Pozdrawiam. [spadówa]

Napisano

Bardzo fajnie tylko proponuję zmianę koloru lakieru oraz nazwy tematu bo już jeden taki jest założony przez MC-Maxima ;).

PS. Słupek (ten od przedniej szyby) w rzeczywistości jest lekko zagięty :D.

Pozdrawiam [soczek]

Napisano
  • Autor

w materiałach jestem kiepski i lakier zostawiam na koniec - więc nałożyłem zwykły materiał v-rayowy z odbiciami i tak jak radzicie mape hdri :

Napisano
  • Autor

w materiałach jestem kiepski i lakier zostawiam na koniec - więc nałożyłem zwykły materiał v-rayowy z odbiciami i tak jak radzicie mape hdri :

Napisano

Model bardzo ładny [mruga] ... tylko lakier nie za bardzo mi sie podoba ... pokombinuj cos z nim ;)

Napisano
  • Autor

dzięki, ten lakier to zostawie chyba na koniec - wymodeluje całość i dopiero powalcze z lakierem....

Napisano

MC-Maxim ma rację. Model jest niezły (popraw ten dzióbek nad przednim błotnikiem), ale z lakierem i szkłem coś jest nie tak.

[soczek]

Napisano
  • Autor

lakier i szkło zostawiem na koniec a tymczasem zaczałem wnętrze - modeluje tylko zarys i wrzucam texturki - detle sobie daruje

Napisano
  • Autor

jeszcze pare detali i koncze modelowanie - materialy jeszcze nie dobierane

Napisano

Ładny :) Jedyne co mi sie nie podoba to ramy karoserii połączone z dachem. Sugeruje zebys to poprawil, ale reszta modelu COOL :)

Napisano
  • Autor

odłaczyłem słupki od dachu, modelowanie na razie koncze ( zostały jeszcze lampy i pare pare drobnych detali) i zabieram sie za materiały i rendering...a co z tego wyjdzie zobaczymy

Napisano

model qll ....jedynie co bym zmienil..to torche go poszerzyl...

pozdr

Napisano
  • Autor

Pablo, korzystałem z rzutów - więc proporcje powinny się zgadzać...

Napisano

|Lukasz dobra...ale czy dobrze z szerokoscia ustawiles plane\'y czy tam boxy?:]

pozdr

Napisano
  • Autor

mini trzyma proporcje w 100% - co najwyżej improwizowałem trochę we wnętrzu - będzie widać na nastepnych renderach - pozdraiwm

Napisano

ładny model, równiutki i estetyczny.

moge sie do 2 rzeczy przyczepić:

1: przedni wlot wydaje się troche opadać na szczycie. na zdjęciach jest raczej okrągły

2: zwelduj te wierzchołku przy krańcu garba na masce. w oryginale to sie bardziej zlewa

pozdrawiam:)

Napisano
  • Autor

dzięki, z tym wlotem Blooddragon to masz racje - trochę za ostry - a ten garb po nałżeniu materiału już nie jest tak wyraźny - oto próby materiałów:

Napisano

przyciemnij jasniejszy kolor falloff lakieru bo wychodzi ci zajasno na bokach i zmien podloze

Napisano

modelik świetny według mnie - jednak ogólnie scenka jest jakby troszke za jasna- prześwietlona może nawet - możesz troszke przyciemnić lakier ewentualnie żródło światła albo jakąś ciemniejszą mapke HDRI - ogólnie fajna bryczka - - - - pozdrowionka

Napisano
  • Autor

i widok od tylca ... w nastepnych renderach poprobuje z innymi mapami hdri i ciemniejszym podlozem, dzięki....pozdrawiam

Napisano
  • Autor

taki juz chyba zostanie - nie mam cierpliwosci do uzyskania odpowiedniego lakieru....

Napisano

ale fajny DITI!:D, słodki naprawdę.Bardzo fajny samochodzik.

Napisano

witam...

tak na 1 rzut oka...to nie widze zacisków na tarczach...na 2 rzut oka :P...siakoś dziwnie wygląda tył twojego Coopera...wydaje mi się nie naturalny...

ogólnie rzecz ujmując...to podoba mi się modelik...ale brakuje mu jeszcze troche do fotoreal :P

pozdrawiam..[piwo]