SansSerif Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 System przeniesiony za pomocą Acronis TrueImage z mniejszego na większy dysk nie wyświetla mi okienka logowania (log/pass) przy ekranie powitalnym. Uruchamianie w trybie safemode wygląda tak samo. Nie mogę dostac się do systemu. Ctrl+Alt+Del również nie działa. Ma ktoś jakis pomysł na rozwiązanie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 reinstalkę systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 20 Maj 2006 Autor Share Napisano 20 Maj 2006 tak, również uważam że najlepszym sposobem na windę jest format ale szukam jakiegoś łagodniejszego kompromisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 nie format ;] kiedyś w starszych winzgrozach takie coś nazywało się setupcor czyli naprawienie istniejącej kopii systemu windows, bez usunięcia żadnych plików. teraz też to jest ale inaczej to się robi. jak to już nie wiem. od czasów kiedy zabrano mi dyskietkę systemową i nie mam konsoli DOS to zawsze walę formata jak mi się system krzaczy - szybciej i efektywniej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 20 Maj 2006 Autor Share Napisano 20 Maj 2006 nie jest to błąd instalacji. raczej jakiś konflikt spowodowany rozszerzeniem partycji prze acronisa. ten sam backup acronisa ładnie chodzi na dysku 80gb, a załadowany na 320gb kończy się tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 nadal radzę wcisnąc płytkę winxp do cdroma, i zaliczyć reintsalkę systemu, być może część informacji w kopiowanym systemie nadal uważa, że jest na 80gb dysku i próbuje załadować np: tablicę alokacji pod 80GB a nie (jak być powinno) 320GB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Tweety dobrze gada ! Wystarczy płytka z xp i załadowac ją przy botowaniu zeby sie cd odpaliło wtedy juz raczej bedziesz wiedział jak dalej postepowac bo jest opcja napraw wtedy system kopiuje pliki do systemu ktore są uszkodzone lub ich wcale nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 hmm moze ghostem spod dosa go potraktowac zrobic image przerzucic na duzy dysk i rozpakowac ghostem ? ;) nie wiem co tam u Ciebie jest nie tak ale u mnie dziala zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 a spróbuj uruchomić z płyty i pod dosem : przejdz do systemroot\system32 copy CMD.EXE to logon.scr Reset. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 hehe, a czy ntfs na pewno bez dodatkowych tricków obsługuje takie duze partycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 20 Maj 2006 Autor Share Napisano 20 Maj 2006 hehe, a czy ntfs na pewno bez dodatkowych tricków obsługuje takie duze partycje? jako dysk z danymi działa ale czy zadziała z systemową partycją... drugą dobę sprawdzam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi