Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

1. Jak dodać dźwięk w postaci mp3 do animacji i czy w ogóle da się taki format załączyć? Przeszukałem forum, znalazłem kilka wątków, ale dla mnie trzeba jaśniej ;].

2. Chcę zrobić coś takiego, że jak dodam już dźwięk, który trwa np. 3:26 to żeby tyle animacja trwała... jak to zrobić?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

1. mp3 do animacji lepiej dodać w oddzielnym programie do montazu filmowego.. nie w maxie.

Napisano

a nie możesz tego zrobić poza 3dsmax ? jest szybciej łatwiej i daje większą swobode jeśli idzie o ustawwienia itp plecam do tego np camtasia studio albo adobe after effect

Napisano
1. Jak dodać dźwięk w postaci mp3 do animacji i czy w ogóle da się taki format załączyć? Przeszukałem forum, znalazłem kilka wątków, ale dla mnie trzeba jaśniej ;].

może to zrobić w videoposcie, jednak lepiej w innym programie tak ja pisze hindus
Napisano
  • Autor

Ok. Więc np. w AAE dołożę dźwięk do animacji, teraz tylko powiedzcie jak okreslic długość animacji na okreslony czas, zeby np, trwała 4:31?

Napisano

fps- ustalasz ilosc klatkow w sekundzie

frame count/fps - ilsoc sekundow

end time-1 -ilosc klatkow

jesli wtedy klikniesz ok- widoczny zasieg sceny sie wydluzy (ale animacja zostanie taka sama)

jak klikniesz rescale time- animacja zmieni i dopasuje dlugosc oraz porpzesuwa klucze

Napisano

jesli masz za długą muzyczke czy cuś to możesz fade'ować ją na końcu i wyciszyć :)