Balas Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Moj drugi samochód ;) Poprzedni (mazda rx-8) wyszedl troche... krzywo wiec go wiecej tu nie pokazywalem :P Troche odpoczalem od modelowania i zabieram sie za cos (chyba) prostrzego i mam zamiar doprowadzic to do szczesliwego (byle nie krzywego) konca ;) Jezeli cos do poprawy na tym etapie to mowcie od razu :P C&C
hkropinski Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 jak narazie to prosto choc troche malo. na tym stadium pracy nie ma sensu bawic sie w niepotrzebne rendery, pozdr
Homa Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Mazdy nie widziałem, ale A8 pod światłami jest krzywe jak cholera :-P Proponuję zerknąć na każdy rzut i wyrównać... Życzę powodzenia, trzymam kciuki :)
Balas Napisano 21 Maj 2006 Autor Napisano 21 Maj 2006 ale A8 pod światłami jest krzywe jak cholera :-P Nadal krzywo?
Homa Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 "Jesteś na dobrej drodze"... zerknij tu: http://img347.imageshack.us/img347/8113/siatka8gq6fw.jpg Ale tak jak hkropinski napisał na tym etapie nie ma za bardzo co analizować. Posuń pracę do przodu wtedy się zobaczy. Pozdrawiam serdecznie. Pozdrawiam :)
Balas Napisano 21 Maj 2006 Autor Napisano 21 Maj 2006 Widze tu jeszcze pare wierzcholkow to przesuniecia ale dzisiaj juz sily nie mam na 3ds maxa ;)
merv_ Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Balas twój watek [Wip] Pokoj umarł czy go przeniosles?? Jak przeniosles to daj linka
Balas Napisano 21 Maj 2006 Autor Napisano 21 Maj 2006 Nie moglem pisac w nim (jakis bug) i w innym dawalem updaty ;P (moje prace czy jakos tak, a linka zapomnialem zmienic :P)
Balas Napisano 21 Maj 2006 Autor Napisano 21 Maj 2006 Moze bede konczyc, ale narazie biore sie za cos bardziej ambitnego :P (jak cos to pisz w tamtym temacie bo sie offtop robi)
merv_ Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 w tamtym [wip] pokoj z twojego podpisu bede pisal... (zrobilem zdjecia myszki bo mam taka sama tez czarna z kilku stron hu***ej jakosci bo komorka ale zawsze cos)
Balas Napisano 22 Maj 2006 Autor Napisano 22 Maj 2006 Chcialem zobaczyc jak samochod prezentuje sie w lakierze (pobrany z evermotion ;) ): Nie wiem czemu ale przy uzyciu merge posypaly mi sie chamfery (na osobnej "warstwie" jak mi poradzil bodajrze Marcin) co widac w paru miejscach, w szczegolnosci na szarym modelu: A w oryginalnym pliku (bez poprawek) wyglada to tak: Mialem rowniez problemy przy exporcie do *.3ds, gdzie rozlaczalo mi wierzcholki :(
Gedeon Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 Pokaż model z innych ujęć. Tak będzie lepiej, bo w ten sposób będziemy mogli wytyczyć więcej błędów i będziesz je mógł poprawić:D
Balas Napisano 22 Maj 2006 Autor Napisano 22 Maj 2006 Narazie nie dam bo musze tylek wyklepac :P (tam nawet chamferow nie dalem ;] ). Dalem to, bo natrafilem na bugi przy exporcie/laczeniu projektow ;/
Balas Napisano 23 Maj 2006 Autor Napisano 23 Maj 2006 maly update (przez szkole malo czasu na prace z maxem)
hkropinski Napisano 23 Maj 2006 Napisano 23 Maj 2006 coraz bardziej krzywo, rzeczywiste a8 chyba jest troche masywniejsze;) taki maly przód sie wydaje, pozdr
Balas Napisano 23 Maj 2006 Autor Napisano 23 Maj 2006 coraz bardziej krzywo Mozna wiedziec gdzie ? :> (to wokol drzwi to rzeczywiscie jest krzywe :P)
7demon Napisano 23 Maj 2006 Napisano 23 Maj 2006 krzywe sa chyba nadkola, ale tylko troche jesli juz, i wydaje mi sie ze tyl tez jest troche nierowny.
Balas Napisano 25 Maj 2006 Autor Napisano 25 Maj 2006 zrobilem felge i opone (zostaly jeszcze boki) :) Probny render: Szary: Siatki:
Balas Napisano 26 Maj 2006 Autor Napisano 26 Maj 2006 Nad tylem pracuje bo jest pare bugów przy lampach (a raczej otworach). Dodatkowo dam chyba ciasniejsze chamfery :)
hkropinski Napisano 26 Maj 2006 Napisano 26 Maj 2006 nie zachwycalbym sie tak. model w wielu miejscach krzywy, posiada nierówne rowki, pozdr
Balas Napisano 27 Maj 2006 Autor Napisano 27 Maj 2006 Rowki poprawie, a jak mowisz ze krzywy to pokaz od razu gdzie :P no i chyba wyrzuce calosc przy oknach z boku i zrobie jeszcze raz bo tam najgorzej to wyglada :P
7demon Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 calkiem fajnie, ale popraw jeszcze grill zeby to jakos rowno wygladalo, jak dla mnie te przednie kola sa za szerokie (moge sie mylic).
Balas Napisano 27 Maj 2006 Autor Napisano 27 Maj 2006 Kola sa takie jak na referkach (grubosc i wielkosc)
Gość arrghh Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 mógłbys postarać sie bardziej nad oponą. http://www.tirerack.com/
damusTo Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 He he tak biało i bez klamek - kojaży mi sie kiepsko... ...dodać miekko obite sciany ;) ... Nie no puki co sympatycznie, drobne przeciągniecia msem tu i tam ale jest ok będziesz aranzował jakaś scenkę?
Balas Napisano 27 Maj 2006 Autor Napisano 27 Maj 2006 Chyba skupie sie narazie tylko na modelu. Jeszcze musze kupe rzeczy poprawic i dodac :P Nie wiem czy mi sil starczy.
Balas Napisano 29 Maj 2006 Autor Napisano 29 Maj 2006 Zeby watek nie poszedl w zapomnienie daje lekki update.
Balas Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Napisano 1 Czerwiec 2006 Troche sobie odpoczalem od modelu, ale wracam do niego. Moglby ktos podac jakies zblizenia na swiatla albo jakiegos tutka? (przod) Bo ja nic konkretnego na googlach nie znalazlem :(
Balas Napisano 8 Czerwiec 2006 Autor Napisano 8 Czerwiec 2006 Sprawy w szkole zalatwione wiec mozna wracac do 3ds maxa ;] Troche podlubalem ale nie moge sobie poradzic z tylem, ciagle jakies bugi :( Moze ktos doradzi jak poprawic? Siatka: (wiem ze przy kantach jest namieszane ale nie wiem jak to powinno sie robic... )
XaoC Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 Kiepsko widac te siatke:P A tak poza tym to o co chodzi z tym AUDI? Czemu wszyscy to modeluja? Jest kupa innych marek, a wiekszosc akurat ten wybiera:/ Ekspertem nie jestem, ale jest fajnie - nie jest krzywo:)
hkropinski Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 XaoC -> bo to jest autko stosunkowo proste a jednoczesnie ciekawe, pozdr
Ameras Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 Jak dla mnie to jest pięknie:D nie krzywo i ,,,,,, wogóle ładnie zrobione. Tylko mam pytanko czy gume wokół szyb robisz zupełnie oddzielnie??
Balas Napisano 8 Czerwiec 2006 Autor Napisano 8 Czerwiec 2006 XaoC -> bo to jest autko stosunkowo proste a jednoczesnie ciekawe, pozdr Dokładnie :] Cos dla tych ktorzy chca latwo i przyjemnie zrobic swoje pierwsze autko ^^ Jak dla mnie to jest pięknie:D nie krzywo i ,,,,,, wogóle ładnie zrobione. To ja jestem przewrazliwony :| ale bugi sa :P Tylko mam pytanko czy gume wokół szyb robisz zupełnie oddzielnie?? Najpierw bylo to wszystko razem, pozniej deatachem wydzielone ;]
7demon Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 chamfer przy drzwiach troche za duzy, troche krzywo ( zwlaszcza okolice okien), tyl wyglada calkiem dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi