Napisano 21 Maj 200618 l Moj drugi samochód ;) Poprzedni (mazda rx-8) wyszedl troche... krzywo wiec go wiecej tu nie pokazywalem :P Troche odpoczalem od modelowania i zabieram sie za cos (chyba) prostrzego i mam zamiar doprowadzic to do szczesliwego (byle nie krzywego) konca ;) Jezeli cos do poprawy na tym etapie to mowcie od razu :P C&C
Napisano 21 Maj 200618 l jak narazie to prosto choc troche malo. na tym stadium pracy nie ma sensu bawic sie w niepotrzebne rendery, pozdr
Napisano 21 Maj 200618 l Mazdy nie widziałem, ale A8 pod światłami jest krzywe jak cholera :-P Proponuję zerknąć na każdy rzut i wyrównać... Życzę powodzenia, trzymam kciuki :)
Napisano 21 Maj 200618 l "Jesteś na dobrej drodze"... zerknij tu: http://img347.imageshack.us/img347/8113/siatka8gq6fw.jpg Ale tak jak hkropinski napisał na tym etapie nie ma za bardzo co analizować. Posuń pracę do przodu wtedy się zobaczy. Pozdrawiam serdecznie. Pozdrawiam :)
Napisano 21 Maj 200618 l Autor Widze tu jeszcze pare wierzcholkow to przesuniecia ale dzisiaj juz sily nie mam na 3ds maxa ;)
Napisano 21 Maj 200618 l Balas twój watek [Wip] Pokoj umarł czy go przeniosles?? Jak przeniosles to daj linka
Napisano 21 Maj 200618 l Autor Nie moglem pisac w nim (jakis bug) i w innym dawalem updaty ;P (moje prace czy jakos tak, a linka zapomnialem zmienic :P)
Napisano 21 Maj 200618 l Autor Moze bede konczyc, ale narazie biore sie za cos bardziej ambitnego :P (jak cos to pisz w tamtym temacie bo sie offtop robi)
Napisano 21 Maj 200618 l w tamtym [wip] pokoj z twojego podpisu bede pisal... (zrobilem zdjecia myszki bo mam taka sama tez czarna z kilku stron hu***ej jakosci bo komorka ale zawsze cos)
Napisano 22 Maj 200618 l Autor Chcialem zobaczyc jak samochod prezentuje sie w lakierze (pobrany z evermotion ;) ): Nie wiem czemu ale przy uzyciu merge posypaly mi sie chamfery (na osobnej "warstwie" jak mi poradzil bodajrze Marcin) co widac w paru miejscach, w szczegolnosci na szarym modelu: A w oryginalnym pliku (bez poprawek) wyglada to tak: Mialem rowniez problemy przy exporcie do *.3ds, gdzie rozlaczalo mi wierzcholki :(
Napisano 22 Maj 200618 l Pokaż model z innych ujęć. Tak będzie lepiej, bo w ten sposób będziemy mogli wytyczyć więcej błędów i będziesz je mógł poprawić:D
Napisano 22 Maj 200618 l Autor Narazie nie dam bo musze tylek wyklepac :P (tam nawet chamferow nie dalem ;] ). Dalem to, bo natrafilem na bugi przy exporcie/laczeniu projektow ;/
Napisano 23 Maj 200618 l coraz bardziej krzywo, rzeczywiste a8 chyba jest troche masywniejsze;) taki maly przód sie wydaje, pozdr
Napisano 23 Maj 200618 l Autor coraz bardziej krzywo Mozna wiedziec gdzie ? :> (to wokol drzwi to rzeczywiscie jest krzywe :P)
Napisano 23 Maj 200618 l krzywe sa chyba nadkola, ale tylko troche jesli juz, i wydaje mi sie ze tyl tez jest troche nierowny.
Napisano 25 Maj 200618 l Autor zrobilem felge i opone (zostaly jeszcze boki) :) Probny render: Szary: Siatki:
Napisano 26 Maj 200618 l Autor Nad tylem pracuje bo jest pare bugów przy lampach (a raczej otworach). Dodatkowo dam chyba ciasniejsze chamfery :)
Napisano 26 Maj 200618 l nie zachwycalbym sie tak. model w wielu miejscach krzywy, posiada nierówne rowki, pozdr
Napisano 27 Maj 200618 l Autor Rowki poprawie, a jak mowisz ze krzywy to pokaz od razu gdzie :P no i chyba wyrzuce calosc przy oknach z boku i zrobie jeszcze raz bo tam najgorzej to wyglada :P
Napisano 27 Maj 200618 l calkiem fajnie, ale popraw jeszcze grill zeby to jakos rowno wygladalo, jak dla mnie te przednie kola sa za szerokie (moge sie mylic).
Napisano 27 Maj 200618 l He he tak biało i bez klamek - kojaży mi sie kiepsko... ...dodać miekko obite sciany ;) ... Nie no puki co sympatycznie, drobne przeciągniecia msem tu i tam ale jest ok będziesz aranzował jakaś scenkę?
Napisano 27 Maj 200618 l Autor Chyba skupie sie narazie tylko na modelu. Jeszcze musze kupe rzeczy poprawic i dodac :P Nie wiem czy mi sil starczy.
Napisano 1 Czerwiec 200618 l Autor Troche sobie odpoczalem od modelu, ale wracam do niego. Moglby ktos podac jakies zblizenia na swiatla albo jakiegos tutka? (przod) Bo ja nic konkretnego na googlach nie znalazlem :(
Napisano 8 Czerwiec 200618 l Autor Sprawy w szkole zalatwione wiec mozna wracac do 3ds maxa ;] Troche podlubalem ale nie moge sobie poradzic z tylem, ciagle jakies bugi :( Moze ktos doradzi jak poprawic? Siatka: (wiem ze przy kantach jest namieszane ale nie wiem jak to powinno sie robic... )
Napisano 8 Czerwiec 200618 l Kiepsko widac te siatke:P A tak poza tym to o co chodzi z tym AUDI? Czemu wszyscy to modeluja? Jest kupa innych marek, a wiekszosc akurat ten wybiera:/ Ekspertem nie jestem, ale jest fajnie - nie jest krzywo:)
Napisano 8 Czerwiec 200618 l XaoC -> bo to jest autko stosunkowo proste a jednoczesnie ciekawe, pozdr
Napisano 8 Czerwiec 200618 l Jak dla mnie to jest pięknie:D nie krzywo i ,,,,,, wogóle ładnie zrobione. Tylko mam pytanko czy gume wokół szyb robisz zupełnie oddzielnie??
Napisano 8 Czerwiec 200618 l Autor XaoC -> bo to jest autko stosunkowo proste a jednoczesnie ciekawe, pozdr Dokładnie :] Cos dla tych ktorzy chca latwo i przyjemnie zrobic swoje pierwsze autko ^^ Jak dla mnie to jest pięknie:D nie krzywo i ,,,,,, wogóle ładnie zrobione. To ja jestem przewrazliwony :| ale bugi sa :P Tylko mam pytanko czy gume wokół szyb robisz zupełnie oddzielnie?? Najpierw bylo to wszystko razem, pozniej deatachem wydzielone ;]
Napisano 8 Czerwiec 200618 l chamfer przy drzwiach troche za duzy, troche krzywo ( zwlaszcza okolice okien), tyl wyglada calkiem dobrze.