Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jak szalec to szalec:)

oto moj concept bike.

mial wygladac agresywnie i futurystycznie jak na nasze czasy, ale bez przegiecia.

co do jakosci. staralem sie zrobic jak najlepiej aczkolwiek teraz to bym jeszcze raz przepuscil przez render.

renderowane w mayce standerdowy render.

korekcja koloru w shake

milego ogladania:)

http://republika.pl/piotrwysocki3d/movies/bike.avi

divix5.03 2.26mb

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Może jak na prezentację modelu, to troszkę ciemno... ale z drugiej strony nie - czepiam się za bardzo :P . Model bardzo ładnie wykonany, materiały też nadają mu takiego futurystycznego wyglądu więc cel osiągnięty.

No i to włączenie światła na końcu, może trochę brak jakiegoś efektu oślepienia, ale w zamian można obejrzeć nprawdę świetnie wykonaną lampę. [spox]

Reasumując: spodobało mi się [yes]

Napisano

no bomba :)

podoba mi sie sposob prezentacji. 4 ujecia i kazde z jajiem:)

faktycznie mogloby byc troszke jasniej, no i przydalby sie jakis element na ktorym bylby podparty motocykl (ale to tylko szczegol)

pozdrawiam:)

Napisano

Jakbys zrobil to we flashu to wazyloby 300kb.

Nie postarales sie, nic specjalnego.

Napisano

a mi się podoba takie jakie jest, ta ciemnośc tym bardziej potęguje klimat :cool: wzorowałeś się na Hondzie CBR 1100XX czy mi się wydaje ???

btw: jak zrobiłeś ten efekt świecącej lampy ??

Napisano
  • Autor

uuuuuu facet:) to nie sa proste rzeczy:)

lampa jest calkowicie w 3d, na soczefke fresnela i lustro odbijajace swiatlo, a w srodku jest spot ktory swieci na lustro.

zapalanie sie swiatla jest zanimowane z parametrem glow i samoswiecenia szkla ale jedno i drugie bardzo delikatne, samoswiecenie minimalnie.

reszta to shake, czyli glow i kolor.

co do wygladu, to polazlem w nocy do samochodu z aparatem i napstrykalem fotek, i powiem ze roznica miedzy tym a orginalem jest prawie zadna.

Napisano

no fajnie fajnie, sprobuj moze jakis podklad muzyczny do tego, bo jkos lysO :P...