Gizmo74 Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Już prawie kończę modelowanie takiego prościutkiego modelu moich słuchawek, pozostały tylko kabelki no i materiały. Ja zazwyczaj wolę wymyślać jakieś swoje modele koncepcyjne - bo to jest chyba prostsze. Trudno zachować wszystkie wymiary i proporcje przenosząc model z realu do 3d :) ...A może ma ktoś takie same słuchawki ? :)
hkropinski Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 jak dla mnie swietne, ale nie wyobrazam sobie ich z materialami:/ pozdr
merv_ Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 wiesz co... ja mam sluchawki AKG Acoustics k240 i to cus dookola ucha (skórzana poduszka) jest lekko pomieta... ee.... pognieciona ( http://media.zzounds.com/media/brand,zzounds/akg-k240-e6f86a357247da95829406b118f43943.jpg ) nie wiem jak twoje :))
Gizmo74 Napisano 27 Maj 2006 Autor Napisano 27 Maj 2006 wiesz co... ja mam sluchawki AKG Acoustics k240 i to cus dookola ucha (skórzana poduszka) jest lekko pomieta... ee.... pognieciona Zgadza się, ale to chyba zrobię Bump - em :)
merv_ Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Ale przeciez bump jest plaski i to bedzie wygladalo jakby...byly brudne :D
javor Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 ładne słuchaweczki te pofałdowania skóry najlepiej i najprościej zrobić displacem
rowr Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Ale przeciez bump jest plaski i to bedzie wygladalo jakby...byly brudne :D eee tia???? cholera ja bumpem robilem zawsze :P ale w maxie 5 widac wszystko daje rade zrobic :P sluchawki bardzo ladnie wygladaja hemmm tylko boje sie ze mozesz je zniszczyc materialem :) teraz sa fajowe
Gizmo74 Napisano 27 Maj 2006 Autor Napisano 27 Maj 2006 No To model skończony :) rowr - Twoje obawy są uzasadnione :) javor- Myślałem o Displace ale boję się zbyt gęstej siatki. Jak bump nie wypali to się może skuszę ...
Gizmo74 Napisano 31 Maj 2006 Autor Napisano 31 Maj 2006 merv_ - scenę oświetliłem zwykłym skylightem :) tylko że ja to robię trochę inaczej.... Bo normalnie żeby w V-rayu uzyskać efekt światła nieba trzeba tylko zachaczyć Override MAX's w zakładce VRay::Environment a ja dodatkowo dodaję do sceny maxowe swiatło sky i je po prostu wyłanczam...łączam...łonczam... (nie wiem czemu, ale jak go włączysz to nie będzie działać :))))) i wtedy efekt jest taki jak widzisz . A to że jest w kolorze sepii to działanie photoshopa ...ale taki efekt można również uzyskać w Maxie :)
Rekomendowane odpowiedzi