AlekGo Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 Witam, Jeste nowy na tym forum i nie długo interesuje sie grafiką, dlatego prosze o wyrozumiałość ;P Scena będzie przedstawiać jak nie trudno sie domyślić pokój. Narzazie zrobiłem bardzo niewiele: pozdrawiam!
Gedeon Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 Ładne. Dobrze, że zaczynasz od czegoś prostego. NIektórzy to od razu pchają się na głęboką wodę...
Gość obo Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 No całkiem fajnie jak na początek, a nawet lepiej ;) Coś się dzieje z oknami, chyba z szybami. I spróbuj zwiększyć Antialiasing. Polecam też zapoznać się z GI (Global Illumination) Pozdro
Ania Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 na razie trudno cos konkretnego powiedziec, bo duzo nie ma, tylni kat biurka nie powinien miec jakiejs podstawki? bo wyglada tak ze jak postawisz tam grubszy monitor to sie zawali. okno nie ma klamki w GI bym sie bawila pozniej, jak juz modelingu troche bedzie (po co sobie spowalniac render), z prawej strony na blacie biurka jest jakis bialy artefakt, taka plama
hkropinski Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 slaby render i okna mi sie nie podobają, czekam na update'y, pozdr
Darkness Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Ogólnie ładnie ale mam takie wrazenie ze okno zaraz wypadnie ;D Moze dozuc jakis monitor to będzie co podziwiac :)
!Ewert Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Witam coś pusto na twojej pracy. Jeśli chodzi o geometrie to bym sie przyczepił do za grubego parapetu i lewych półek (jest za wąska nie sądze żeby sie tam komp zmieścił)...2 render jest przepalony zapoznaj sie z GI to jest podstawa:) prosze link pomocniczy poczytaj!! :) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=10885 pozdrawiam
AlekGo Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Napisano 4 Czerwiec 2006 Na mojej scenie jest narazie pusto bo to przeciez wip i jeszcze nad nia pracuje, dzieki za link na pewno sie przyda ;D pozdrawiam
AlekGo Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 kolejny update: co do krzesła nie jest jeszcze skończone, wiem że render słaby ale narazie nie będze tego zmnieniał ;p
blood_brother Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 "GI to podstawa"... dawno takiego tekstu nie slyszalem. Zdzwilbys sie jakie efekty mozna uzyskac bez gi. Proponuje sobie darowac na razie gi i skupic sie na wypelnieniu sceny a potem bawic sie w render. A co do samej pracki to wydaje sie byc poprawna. Poczekamy jak sie to rozwinie.
Rekomendowane odpowiedzi