Napisano 31 Maj 200618 l Vizka zrobiona na podstawie mebelków BRW system re_set. Wykorzystałem gotowy układ mebli, po części z powodu deficytu kreatywności i czasu żeby coś samemu wymyślić (a portfolio trzeba sobie budować, w końcu mam wakacje i taki sobie cel postawiłem), po części ponieważ moge porównywać z zdjęciem (i popracować nad realizmem), no dobra, dosyć tłumaczenia sie, oceniajcie :) PS. Tak przy okazji: Jak zrobić dywan beż użycia Hair and Fur i pluginów
Napisano 31 Maj 200618 l dywanik wygląda jakbyś lubił klimaty wieczornego domowego kina na kolczatce :] trening pleców :]. nawet spoko ale oswietleni wg mnie słabeno i dosc proste modele bez detali
Napisano 4 Czerwiec 200618 l bardzo ładna praca dziwne że nikt nie komentuje Pierwszy render jak dla mnie za bardzo przejarany przy oknie i brak widoku za nim, a drugi bardzo ładny, dużo bardziej mi się podoba
Napisano 4 Czerwiec 200618 l Autor DesignStudio -> A mógłbyś dokładnie napisać co jest nie tak z oświetleniem ? Pierwszy render jak dla mnie za bardzo przejarany przy oknie i brak widoku za nim Kurcze, a ja myślałem, że to będzie bajer :P ... Ale zobacz załącznik, zdjęcie robione w pochmurny dzień, pomiar światła centralnie ważony (canon g5).
Napisano 4 Czerwiec 200618 l Wizki podobają mi się i to bardzo bardzo :D Na prawde świetnie wygląda, oświetlenie nocne odstaje troche od fotorealistyczności ale i tak jest good. Fajna wizka ;)
Napisano 4 Czerwiec 200618 l Jak dla mnie super.Człowiek który nie interesuje sie 3d sie na pewno nabierze, wiedziałem dużo gorsze wizki w katalogach z meblami... :) pozdro
Napisano 5 Czerwiec 200618 l Witam. Moim zdaniem świetna praca. Również mam okazje porównać ze zdjęciem z katalogu i uważam, że jest elegancko, uwzględniony każdy szczegół. Jako początkujący użytkownik tego programu chciałbym zasięgnąć informacji na temat użytych w tej scenie materiałów. Gratulacje
Napisano 7 Czerwiec 200618 l Fajna przyjemna vizka - podoba mi się :) Jak nie chcesz używać hair'ów fur'ów szmurów to zainteresuj się particlami :)
Napisano 7 Czerwiec 200618 l Ale zobacz załącznik, zdjęcie robione w pochmurny dzień, pomiar światła centralnie ważony (canon g5). streaker: jesteś pierwszą osobą która robi wizkę według schematów fotograficznych - ekspozycja na jeden konkretny punkt a nie tak jak widzi ludzkie oko pośrednio poprzez wszystkie ekspozycje. przejaranie jest jak najbardziej na miejscu :) wizka niezła. prosi się tylko o zapełnienie czymś pierwszego planu: może sofa? może jakaś jeszcze jedna poducha? imo za pusto jest na dole :] Pozdrawiam
Napisano 8 Czerwiec 200618 l Ładnie... Bardziej przypada mi do gustu render "dzienny", na nocnym brakuje mi jakiegokolwiek tla za oknem... Na Twoim miejscu urozmaicilbym jeszcze "biblioteke", wszystkie ksiazki wygladaja niesamowicie podobnie... Pozdrawiam
Napisano 9 Czerwiec 200618 l Autor Dzieki wszystkim, za to, że chciało sie wam pisać :) tweety - mysłałem nad tym, ale poduchy nie za bardzo mi podchodzą, kanapa za dużo by zasłoniła, dlatego zastosowałem najprostszą metodę : wykadrowałem z 1280x1024 na 1280x860.
Napisano 18 Lipiec 200618 l fajna vizka, tylko klimat troche "biurowy" :) No i ta "roslinka" powinna byc zielona zeby wniesc troche urozmaicenia.