Homa Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Witam Wszystkich! Już od miesiąca chyba próbuję wyrenderować swój pojazd w jakiś naprawdę przyzwoity sposób... i nic :-( To co widać poniżej to pierwsze konkretne rendery zrobione około dwóch tygodni temu. Nie potrafię zrobić tego lepiej, a wierzcie mi że się starałem. (Kombinowałem z materiałami i oświetleniem) Prośba zatem do wszystkich profesjonalistów o precyzyjne wytknięcie wszystkich błędów i niedociągnięć. Walcie śmiało... może w końcu się nauczę :) [3ds max7, VRay 1,47, bez postprodukcji] PS. Czy ktoś mi powie dlaczego tło za szybą jest takie ciemne? Najbardziej to widać na pierwszym renderze. Na szybkę w REFRACT wrzucona jest mapa - na bokach czarna w środku biała. Naprawdę nie wiem co jest przyczyną?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Fajny rekin :) bardzo podoba mi się przód.. ale pokaż jeszcze render z tyłem prosze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 autko to twoj koncept? swietny. a co do pracki to troche za czysto tutaj:) materialy dobre, choć wnętrze nie najwyzszej jakości, ogolnie ciekawa praca, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Fajnie że wam się podoba! Tak to mój pojazd: coś na wzór rekina z ogólnymi proporcjami nowego BMW serii 6. hkropiński co masz na myśli mówiąc że jest za czysto? Powinno być bardziej "blur", czy ochlapać go błotem (hi hi)? Nio... render z tyłu jeszcze nie jest wyrenderzony, może niebawem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 wymiata, kształt auta, światełka, wnętrze, jedynie to w widoku z góry felgi wygladają płasko jak tekstura -edit- popatrzyłem jeszcze raz i felgi maja zbyt cieńkie ramiona (na głębokość) sa zbyt delikatne, mialem podobne w kadecie i pamietam ze mialy z 2,5 centa na grubosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablonardo Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 specjalistą nie jestem, ale mi się podoba wypatruje następnych renderów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 A ja myślałem, że to mustang na początku. :) W sumie dobrze wyszło, natomiast na pierwszy rzut oka przyczepiłbym się do lakieru, brakuje mi trochę starego dobrego shellaka. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 fajnie lakier troche gorsiejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 nie ma szyby ;) a tak to niezle ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 pikSar - masz rację z tymi felgami! Za cienkie... co do lakieru to sporo kombinowałem, a i tak na końcu wróciłem do pierwszej wersji, bo wydawała mi się najciekawsza... tak jak pisałem - lepiej nie umiem :-) A co z tą szybą słuchajcie? Ma ktoś pojęcie (przeczytajcie PS pod obrazkami)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 tlo za szybą jest ciemniejsze bo szyba jest przyciemniana, fotele nie są ciemniejsze bo pewnie mają jakieś "świecące" wlasciwości w materiale. render jest zbyt czysty - chodzi mi o to ze moglaby byc minimalna ziarnistośc:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 fajny, przód Mustang, bok BMW, tył nie wiem,bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi