piko84 Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 Powitać Mam pytanko czy jest jakaś opcja w maxie aby przy opacity map ustawić wykluczany kolor inny niż standardowy czarny? Czyli innymi słowy czy mogę ustawić aby wycinany kolor miał podane przeze mnie RGB np. R15,G20,B25 i tylko on był wycinany na zasadzie color keying'u?? Z góry dzięki za odpowiedź.
jaccunio Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 ale po co? chyba nawet w paincie mozesz wszystkie piskele o danym RGB zamienic na inny (czarny) wiec jaki problem?
streaker Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 piko84 - to nie tak działa, max niczego nie kluczuje, wogóle sam pomysł, żeby max coś kluczował jest głupi, to nie soft do compositingu... max zmienia na alphe wszystko to, co nie jest obiektem w scenietło sceny (jego kolor możesz zmienić wciskając "8" ).
Lumpy Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 piko => Max nie umie kluczować, napisz co chcesz zrobić, bo nie do końca rozumiem. Zmień kolor w diffuse - o to chodzi? jaccunio => przeceniasz painta :>
Rekomendowane odpowiedzi