XaoC Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Witam:) Oto moje wypociny: Tak wiele tego nie ma, ale nie bede dalej doksztalcal tej czesci, chyba ze ktos cos widzi i mu sie nie podoba, badz widzi kompletna bzdure. Zdaje mi sie ze zbyt mocnego chamfera zastosowalem w tym wglebieniu w zdezaku...
patry Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Super, będzie fajne autko :) Pokaż siatkę (bez ms)
'Fox' Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Fajnie, kolejny samochod, czekamy na wiecej...
damusTo Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Widze że ten modelma spore wzięcie, nie dokńca rozumie dlaczeo ale nie wgłębiajmy sie w to ;) Tak czy inaczej zapowiada sie dobrze - może wrzucisz jakieś siatki ?
7demon Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Czy ten model ma wygladac jak oryginal czy troche chcesz dodac od siebie? bo takiego przodu jeszcze nie widzialem w tym modelu, przynajmniej no moich zdjeciach jest inaczej. ale jesli ma byc tak jak jest to: troche dziwnie wyglada to cos z boku zderzaka ( na dole), w miejscu laczenie sie zderzka i nadkola jest chyba troche krzywo (chyba), te ostre linie ktore ida od grilla wzdluz maski sa raczej za ostre, tak poza tym jest calkiem niezle.
XaoC Napisano 7 Czerwiec 2006 Autor Napisano 7 Czerwiec 2006 takiego przodu jeszcze nie widzialem w tym modelu http://www.auto-sfondi-desktop.com/wallpapers-cars/acura/rsx-type-s/0001/acura-rsx-type-s_0001.jpg troche dziwnie wyglada to cos z boku zderzaka ( na dole) Zgadza sie:) Porabalo mi sie, potem poprawie:P w miejscu laczenie sie zderzka i nadkola jest chyba troche krzywo (chyba) Chyba napewno:) Jesli chcecie doszukac sie bledow...prosze bardzo: Chcialem jeszcze dzis dac UPDATE'a - chyba pospieszylem sie za bardzo. Mialem problemy spore z "niewidzialnym polygonem" ale sprawe udalo mi sie zalatwic. Dodatkowo utrudnilem sobie sprawe, bo sie uparlem zeby caly samochod byl z jednego kawalka - zadnych attache'ow. No i przez to siatka gdzie sa te "wregi"(?) jest porabana calkowicie, chociaz nie widac tego tak mocno:) Az boje sie dodawac materialow:P P.S. Jak zrenderowac siatke, tzn siatke na modelu - nie chodzi mi o zaznaczenie 'wired' w materiale. Jakis shader(uzywam mentala)?
hkropinski Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 jak na razie wychodzi ci model niennajgorzej, czekam na update'y, pozdr
XaoC Napisano 8 Czerwiec 2006 Autor Napisano 8 Czerwiec 2006 ------------------------UPDATE 2-----------------------
XaoC Napisano 9 Czerwiec 2006 Autor Napisano 9 Czerwiec 2006 ------------------UPDATE 2.1------------------ 2.1 dlatego ze nic nie dodalem (znaczy sie dodalem ale ukrylem, bo jeszcze nie skonczylem) a mialem siatke dac: 1) 2)
7demon Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 siatka wokol swiatel strasznie dziwna, moglbys ja poprawic. tak poza tym to chyba nie jest zle.
XaoC Napisano 10 Czerwiec 2006 Autor Napisano 10 Czerwiec 2006 ------------------------Łapdejt 3.0--------------------- Dodałem światła. Do dyspozycji mialem tylko jedno zdjecie swiatel z bliska w RSX, dlatego zmyslilem po czesci. I nigdy w zyciu nie widzialem jak swiatala wygladaja wewnatzr, wiec prosze nie krzyczec:P
7demon Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 nie wiem czy tak dokladnie wygladaja, ale teraz nie jest zle. mam kilka zdjec Acury RSX type-S, ale ta ma inne swiatla. http://www.netcarshow.com/acura/2005-rsx_type-s/ i samo swiatlo http://www.netcarshow.com/acura/2005-rsx_type-s/1600x1200/wallpaper_1a.htm to jest chyba nowa wersja, ale moze sie przyda
XaoC Napisano 10 Czerwiec 2006 Autor Napisano 10 Czerwiec 2006 Heh...no przydalyby sie te fotki wczoraj:) Bo w sumie podobne sa te swiatla tylko ze nie maja tych wglebien, dodatkowo maja jedno (te najmniejsze) swiatelko i wypykle sa widac. Chyba nie bede poprawiac, ew na samym koncu:P E tam! Mi sie stara wersja bardziej podoba:)
XaoC Napisano 12 Czerwiec 2006 Autor Napisano 12 Czerwiec 2006 --------------------------Łup! dejt 4.0----------------------------- Hm...coś jakoś jakbym się wypalił z tym samochodem:/ Nie podoba mi się ten tył... Zabiorę się za coś innego i wróce potem do tej części. Nie jestem pewien też, czy to nie jest aby conceptR. Teraz najgorsze i najnudniejsze przede mną: szyby(bleeeeee) i bok samochodu:/
damusTo Napisano 12 Czerwiec 2006 Napisano 12 Czerwiec 2006 nie rozumie co wy wszyscy z tymi szybami :p W czym tkwi niby ten problem?
XaoC Napisano 12 Czerwiec 2006 Autor Napisano 12 Czerwiec 2006 nie rozumie co wy wszyscy z tymi szybami :p W czym tkwi niby ten problem? Tak właściwie to w niczym:) Poprostu to nudna sprawa:) Zamiast stęczeć i kwiczeć zabioram sie do roboty żeby jak najszybciej przejść do materiałów i renderu (a mam kilka pomysłów, wcale nie oryginalnych ale jak na mój poziom to ambitnych).
7demon Napisano 13 Czerwiec 2006 Napisano 13 Czerwiec 2006 bys mogl pokazac troche wiecej renderow tylu. szyby to nie problem chyba, a bok samochodu, to chyba jest z nim najmniej roboty, tak mi sie wydaje.
Rekomendowane odpowiedzi