Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam:)

Oto moje wypociny:

acurafront013pg.th.jpg

acurafront021ps.th.jpg

acurafront037iz.th.jpg

Tak wiele tego nie ma, ale nie bede dalej doksztalcal tej czesci, chyba ze ktos cos widzi i mu sie nie podoba, badz widzi kompletna bzdure.

Zdaje mi sie ze zbyt mocnego chamfera zastosowalem w tym wglebieniu w zdezaku...

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Widze że ten modelma spore wzięcie, nie dokńca rozumie dlaczeo ale nie wgłębiajmy sie w to ;)

Tak czy inaczej zapowiada sie dobrze - może wrzucisz jakieś siatki ?

Napisano

Czy ten model ma wygladac jak oryginal czy troche chcesz dodac od siebie? bo takiego przodu jeszcze nie widzialem w tym modelu, przynajmniej no moich zdjeciach jest inaczej. ale jesli ma byc tak jak jest to:

troche dziwnie wyglada to cos z boku zderzaka ( na dole),

w miejscu laczenie sie zderzka i nadkola jest chyba troche krzywo (chyba),

te ostre linie ktore ida od grilla wzdluz maski sa raczej za ostre,

tak poza tym jest calkiem niezle.

Napisano
  • Autor
takiego przodu jeszcze nie widzialem w tym modelu

http://www.auto-sfondi-desktop.com/wallpapers-cars/acura/rsx-type-s/0001/acura-rsx-type-s_0001.jpg

troche dziwnie wyglada to cos z boku zderzaka ( na dole)

Zgadza sie:) Porabalo mi sie, potem poprawie:P

w miejscu laczenie sie zderzka i nadkola jest chyba troche krzywo (chyba)

Chyba napewno:)

Jesli chcecie doszukac sie bledow...prosze bardzo:

ufff1ra.th.jpg

Chcialem jeszcze dzis dac UPDATE'a - chyba pospieszylem sie za bardzo. Mialem problemy spore z "niewidzialnym polygonem" ale sprawe udalo mi sie zalatwic. Dodatkowo utrudnilem sobie sprawe, bo sie uparlem zeby caly samochod byl z jednego kawalka - zadnych attache'ow. No i przez to siatka gdzie sa te "wregi"(?) jest porabana calkowicie, chociaz nie widac tego tak mocno:) Az boje sie dodawac materialow:P

P.S. Jak zrenderowac siatke, tzn siatke na modelu - nie chodzi mi o zaznaczenie 'wired' w materiale. Jakis shader(uzywam mentala)?

Napisano
  • Autor

------------------------UPDATE 2-----------------------

front13le.th.jpg

front27jb.th.jpg

Napisano
  • Autor

------------------UPDATE 2.1------------------

2.1 dlatego ze nic nie dodalem (znaczy sie dodalem ale ukrylem, bo jeszcze nie skonczylem) a mialem siatke dac:

1)

front47fl.th.jpg

front52bu.th.jpg

2)

front31nc.th.jpg

front62sp.th.jpg

Napisano

siatka wokol swiatel strasznie dziwna, moglbys ja poprawic. tak poza tym to chyba nie jest zle.

Napisano
  • Autor

------------------------Łapdejt 3.0---------------------

Dodałem światła. Do dyspozycji mialem tylko jedno zdjecie swiatel z bliska w RSX, dlatego zmyslilem po czesci. I nigdy w zyciu nie widzialem jak swiatala wygladaja wewnatzr, wiec prosze nie krzyczec:P

front81fe.th.jpg

front92jw.th.jpg

Napisano
  • Autor

Heh...no przydalyby sie te fotki wczoraj:) Bo w sumie podobne sa te swiatla tylko ze nie maja tych wglebien, dodatkowo maja jedno (te najmniejsze) swiatelko i wypykle sa widac. Chyba nie bede poprawiac, ew na samym koncu:P

E tam! Mi sie stara wersja bardziej podoba:)

Napisano
  • Autor

--------------------------Łup! dejt 4.0-----------------------------

Hm...coś jakoś jakbym się wypalił z tym samochodem:/ Nie podoba mi się ten tył... Zabiorę się za coś innego i wróce potem do tej części. Nie jestem pewien też, czy to nie jest aby conceptR.

front19gs.th.jpg

Teraz najgorsze i najnudniejsze przede mną: szyby(bleeeeee) i bok samochodu:/

Napisano
  • Autor
nie rozumie co wy wszyscy z tymi szybami :p

W czym tkwi niby ten problem?

Tak właściwie to w niczym:) Poprostu to nudna sprawa:)

Zamiast stęczeć i kwiczeć zabioram sie do roboty żeby jak najszybciej przejść do materiałów i renderu (a mam kilka pomysłów, wcale nie oryginalnych ale jak na mój poziom to ambitnych).

Napisano

bys mogl pokazac troche wiecej renderow tylu. szyby to nie problem chyba, a bok samochodu, to chyba jest z nim najmniej roboty, tak mi sie wydaje.