Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Taki speed, szkic na kartce (z nudow w pracy :) ) modeling 1,5h.

wstawie je do scenki ktora wlasnie robie, trzeba jeszcze poprawic ten czarny material, uzylem mapki proceduralnej ale z bliska dziwnie wyglada :/

kolumny1.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

troche render spaliles :P tekstura drewna mi sie nie podoba chyba troche zle zmapowales i ta zolta obwodka tez nienajlepsza.. ale co ja tu mam do gadania moje prace tez nie sa najlepsze (narazie!!!) :)

Napisano

czemu w tej obudowie po lewej glosniki wisza w powietrzu? czemu [tez w tym po lewej] nie widac ze przedni panel jest do zdjecia [nie ma "naciecia" czy jak to nazwac, rym nie zamierzony :P] ale tak to spoko koncept :)

Napisano

jak dla mnie to zolty kolor nie pasuje do stylu kolumny (wszystko w ciemnej tonacji a tu niewiadomo skad taka jaskrawosc). wydaje mi sie ze jak ktos by popchnol ta kolumne to by odjechala do tylu :)

pozatym podoba mi sie koncept, wykonanie tez daje rady. jak poprawisz mapowanie i materialy to bedzie git :D

Napisano

hmmm no spoko ale ja jako maniak mam spory zestaw takich sayfow i kazdy z kolcami ma takie podkladki (w maksie to bedzie cylinder z cap segmentami 2 i zeby sierodkowy vertex na gorze troche w dol przesunac) ale jest srania zeby to w realizmie poustawiac

Napisano

dzieki za komenty

ozzyslip fakt ze troche przepalilem i mapowanie spapralem ale juz poprawione

Kr3tz glosniki nie wisza w powietrzu a naciecia nie bylo widoczne bo maskownica byla za blisko kolumny (poprawione)

:X-em[2]: kolor zmieniony a kolumna nie odjedzie/potoczy sie do tylu bo tam tez sa kolce ;)

DesignStudio fakt podkladki by sie przydaly bo mi plane'a kolce porysuja ;)

po poprawkach:

kolumny2.jpg

Napisano

no jak dla mnie legancko teraz, tylko bym jeszcze poprawil to co jest po lewej (to polkole) a dokladniej dal ms bo widac kanty i dal jakis fajny bump na te kolce metalowe a tak to jest super :)

Napisano

juz jest bardzo fajnie (nabraly charakteru)

aha i jeszcze jedno musisz poprawic :)

w maskownicy jedna z "deseczek" nachodzi na glosnik (widac na prawej kolumnie)