Napisano 21 Czerwiec 200618 l Witam Nowe dzielo ukonczone ;) - zapraszam do ogladania (i ewentualnie komentowania) http://www.icpnet.pl/~dzacek/112.jpg
Napisano 21 Czerwiec 200618 l bardzo sumpatyczna bestyjka - drżniąmjedynie łuski, które nijak mają się do zagięć części ciała - ogon czy łapy. Nie czuć trochę przez to bryły postaci. Mały minus również za zbrojhę na karku - też jakaś taka :/ Facjata wyszła wspaniale. Ogólnie bardzo sympatyczna i detaliczna pracka. Pozdr giorgione
Napisano 21 Czerwiec 200618 l nie uzywaj czerni do cieniowania, wychodzi brudny obrazek bardzo, tlo sie gryzie ze smokiem, srednio ci wyszlo podlaczenie gotowego tla, ale genralnie ladny smoczek
Napisano 21 Czerwiec 200618 l Fajny smok, ale tak jak giorgione napisał te łuski (ich teksturka) powoduje, że nie czuć bryły tego monstra. Są poprostu za bardzo jednolite ;) Pozdro
Napisano 21 Czerwiec 200618 l Fajna bestia. Podpisuje sie pod pozostalymi w sprawie lusek. Kojarzy ktos Jima Burnsa? Ten to mial cierpliwosc do lusek i innych detali. Detale i poziom dopracowania fajny ale moze troche to zbyt poukladane dla mnie :) dalbym mu wieksze skrzydla co by grozniej wygladal :P
Napisano 21 Czerwiec 200618 l No i jak na smoka na niebieskim niebie troche malo ma koles niebieskiego koloru... rzeklbym prawie wcale. Ale rysunek ma potencjal - cza by go dopracowac ;)
Napisano 21 Czerwiec 200618 l Kadr jest spox. Atmosfera, kolor i klimat super. zastanawia mnie jedynie podział na plamy... Wszystkie są tej samej temperatury... Dlaczego?. Ta szarość na jego zbroji np. nie ma podziału na światło i cień. Czyli brak koloru. Dlaczwgo? Nie powiem Ci : Co jest żle, bo wiem, że Ty sam _jak do tego dojdziesz-to zaprocentuje.:)
Napisano 22 Czerwiec 200618 l ta zbroja na cycach nie bardzo pasuje (za ciezka jest) do calego design, luski, jak i sama praca sa plaskie no i kolory moglyby byc bardziej interesujace. jak narazie w pracy masz 2 odrebne plany i rownie dobrze zamiast smoka moglbys wstawic cokolwiek innego wyszlo by to samo. troche brak konsekwencji z ktorej strony pada swialo, lub jakie swiatlo. sprobuj dodac troche niebieskiego do tego smoczka, skoro masz tak mocn o niebieskie niebo, i pozbadz sie czarnych cieni. poszukaj troche fot rycerzy i zobacz jak zbroja odbija swiatlo z otoczenia i wykorzystaj to w pracce. to samo tyczy sie lusek, w koncu tez jakas to zbroja tam jest. i zapomnij o dodge/burn te 2 toolsy nie sprzyjaja :)
Napisano 22 Czerwiec 200618 l podoba mi sie, ale drażni mnie że nie zrobiłeś tła tylko wstawiłeś zdjęcie:/ No i jeszcze jedna rzecz którą ja bym zmienił to ten niby poancerz...jak dla mnie forma takiego niby herbu nie pasuje....moze to powinno być coś w rodzaju napierśnika...no wiesz takie jak niektórzy rycerze mieli:D Pozdrawiam
Napisano 22 Czerwiec 200618 l Podpisując się pod wszystkimi powyższymi uwagami, chciałbym zapytać dlaczego nie zrobiłeś całych skrzydeł? Dodałoby to potęgi temu smokowi. Czyli nie zgadzam się, że kadr jest dobry (Lacedemon ;))