Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No więc, moje 2 poprzednie modele były kupą... na których się łóczyłem :D Tak więc, teraz zabieram się za to poważnie. Proszę o ocenę i krytykę. DZIENX :D

Siata (niestety z meshem przez pomyłkę, później umieszczę normalną)

c4siata.jpg

Moedelik

c4.jpg

Jak myślicie, może coś z tego wyjść??

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Siatka wydaje sie ladna...jednak jak narazie nie ma co oceniac ;) ale oby tak dalej ;)

Napisano

narazie niespecjalnie to wyglada - malo pokazales choc jest w miare rowno. czekam na wiecej :)

btw: wygodnie ci sie tak modeluje od boku?

Napisano

siemka :] właśnie mnie korci co by sobie zacząć robić ten samochód ?? jak u CIEBIE stoi temat tekstur i oświetlenia ??:> bo jeśli tak jak u mnie czyli nie bardzo to może jakaś bitwa na modelowanie między nami ( tak w ramach wzajemnej motywacji do ukończenia tego modelu na w pełni dobrym poziomie modelingu :] a potem forumowicze pomogą nam w teksturach i renderze CO TY NA TO ?? ja zaczynam właśnie sciągnołem bluepriny :] napisz co sądzisz ?? POZDRAWIAM !:]

Napisano
  • Autor

No... nie wiem, ja dopiero zaczynam się w to bawić. Boję się :D Na razie pozwól jeszcze nad tym pomyśleć (a co do tekstur, to również mam problemy)

Napisano
  • Autor

Oto siatka bez mesha (Krzywizny popoprawiam, bo ostatnio nie miałem czasu na siedzenie przy tym, WOLAŁEM IMPREZOWAĆ :D)

siatabez.jpg

Napisano

nice nice :] ja właśnie ustawiłem blueprinty :] więc zaczynam się bawić:] pracuj pracuj :]

Napisano
  • Autor

ok, wchodzę w to, ale... nie znam zasad. Jak wytłumaczysz mi o co chodzi to ok ;)

STAN MODELU NA TERAŹNIEJSZY MOMENT

c41.jpg

Napisano

cos wolno Ci idzie :P

Napisano
  • Autor

wiesz... Nie żyję samym 3dsem :P

Kurka!! Jedna ogromna wada 3dsa: Na previewie ciężko zauważyć kontury blueprintów... Teraz widzę że coś namotałem z przednimi światłami

Napisano

hehe zasady powiadasz:] zasady to sa po to zeby je lamac:] wiec zasad ogolnie nie ma pracujemy nad modelami, pomagamy sobie jeśli mamy jakieś problemy, a motywującym czynnikiem będzie własnie to, że na końcu forumowicze wybierają model, który ich zdaniem jest lepszy. Postępy w pracy wrzucamy do tego wątku i co najwyżej musimy sobie ustalić datę na kiedy możemy to skończyć co byśmy się trzymali jakiegoś terminu i nie zawiesili modelowania na jakiś długi czas:] potem wspólnie przejdziemy przez textury i render i będzie spoko :] CO TY NA TO ?? a tak przy okazji musze zmienić blueprinty SĄ STRASZNIE KRZYWE masz nade mną duuuża przewagę ale postaram się dorównać .... pozdrówka no nic zaczne modelować jeszcze raz hehe :]

Napisano
  • Autor

co do konkretnej daty, to na razie nie za wcześnie, bo... podczas wakacji będę rabotać i wyjadę do czech, także jeżeli jakaś konkretna data to do końca tych wakacji... pasi?? :D

Napisano

hmmm no okej czyli do sierpnia czy września ?? bo zależy jakie wakacje hehe moje akurat do września :]

Napisano

Już ci mówię, że przerwy między blachami za duże. Zmniejsz je o połowę. :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

już są, do 10 Września ok??

Ok miejsca na światła naprawione + spoiler

c42.jpg